Norsk pils er i og for seg et balansert øl. Et øl der ingen karakter, malt humle eller gjær overskygger eller maskerer andre ingredienser. Det er derfor mulig å finne subtile toner fra gjærestere litt karakter fra malt og kanskje til og med humle. Men selv om vi kan finne aromaer må ikke dette forveksles med gjærdrevet eller fruktighet. Fullers ESB er fruktig fra gjær, belgiske øl er fruktige fra gjær, Amerikanske IPA APA er fruktige fra humle. Norsk pils er sammenlignet med andre øltyper ikke fruktig,en mer riktig karakteristikk er kjedelig.
med vennlig hilsen
Bårdd
Nei, hvis du setter de opp mot hverandre.. F.eks norsk pils mot en NEIPA.. Da er jo ikke norsk pils fruktig i det hele tatt. Men hvis du smaker på en norsk pils isolert sett, som jo vel er hva typedefinisjoner dreier seg om. Man kan jo trekke sammenligninger mot andre stiler forsåvidt. Men skal man gjøre det hele veien så vil det jo bli et helvete å tolke en typedefinisjon fordi da må du kunne alle, siden alle vil peke til en annen definisjon.
Min mening er så enkel at jeg synes norsk pils som oftest smaker fruktig. Selv om en engelsk ale eller noe annet er mer fruktig.