1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Tysk vs tsjekkisk pilsner - maltblanding

En tråd i 'Øltyper og øl generelt' startet av bjornwaa, 8 Okt 2018.

  1. bjornwaa

    bjornwaa
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hva er forskjellen på maltblandingen i en tysk og tsjekkisk pilsner?
     
  2. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Til tsjekkisk bruker man gjerne Bøhmisk gulvmaltet pilsnermalt. Til tysk brukes vanlig pilsnermalt (Best eller Weyermann er tipp topp). I tillegg kan man evt bruke litt munich eller melanoidin i tsjekkisk for å etterligne dekoksjon. Tyske pilsnere bør være så lyse som mulig. Ca 3-4 % syremalt bør være standard i begge maltblandingene for å unngå høy pH. http://brewgr.com/recipe/16245/bohemian-rhapsody-pilsner-bohemian-pilsener-recipe
     
    #2 Holmentoppen, 8 Okt 2018
    Sist redigert: 8 Okt 2018
    RETBergen, perolavsen og Jørgen O liker dette.

Del denne siden