Uhell: Gjær i fatet.

Tappet en Pale Ale på fat i går. Jeg var litt ukonsentrert og fikk heverten ned i gjærkaken. Utrolig unødvendig. Jeg så det kom uklart øl med gjær et par sekunder i slangen. Hvor kritisk er dette? Bør eller kan jeg i det hele tatt stikke om til annet fat?
Fatet står i øleskap med 5 grader.

Tappet meg et lite glass i dag. Etter å ha stått et kvarter var det et tynt gjærlag i bunn av glasset. Er litt bekymret.

Buanes
 
La fatet stå en stund så all gjæren bunnfeller igjen, så vil du få ut mesteparten av gjæren i første glasset.
 
Bare la det bunnfelle. Jeg tømmer alltid ut første 1/2 literen med gjær uansett på hvert fat. Resten er vanligvis like klart og fint. Humlerester og trub er værre, det kan ha en tendens til å tette kran, fatkoblinger etc.
 
Tilbake
Topp