Undergjær - Starter

torjv

Norbrygg-medlem
Hei alle sammen,
Oss i Lorgen Bryggarlaug prøvar for andre gång å lage undergjæra øl. Men oss er spektisk, der skjer no ingenting, oss har kosa med startaren i sju dagar og ingenting skjer. Oss har lest at det tek tid å laga undergjæra, men som nybaka fedre så er oss fole beskymra for at der er lite action i gjæra. Nokon som har noko erfaring me det her?
 
Hvor ferskt var gjæret og hvilken temperatur står starteren på? Er dere flinke til å lufte vørteren?
Har selv hatt en starter som tok nesten to uker på å komme igang, men denne var gammel, stod litt vel kaldt vel fort, og hadde en gjærlås (så den fikk dårlig med luft).
Nå bør det nevnes at en lager-starter 'ser' litt annerledes ut også. Hvordan vet dere at ingenting skjer?
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp