1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Undergjær - Starter

En tråd i 'Sunnmøre Bryggelaug' startet av torjv, 31 Mar 2015.

  1. torjv

    torjv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hei alle sammen,
    Oss i Lorgen Bryggarlaug prøvar for andre gång å lage undergjæra øl. Men oss er spektisk, der skjer no ingenting, oss har kosa med startaren i sju dagar og ingenting skjer. Oss har lest at det tek tid å laga undergjæra, men som nybaka fedre så er oss fole beskymra for at der er lite action i gjæra. Nokon som har noko erfaring me det her?
     
  2. Håvard Skjevling

    Håvard Skjevling
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    Hvor ferskt var gjæret og hvilken temperatur står starteren på? Er dere flinke til å lufte vørteren?
    Har selv hatt en starter som tok nesten to uker på å komme igang, men denne var gammel, stod litt vel kaldt vel fort, og hadde en gjærlås (så den fikk dårlig med luft).
    Nå bør det nevnes at en lager-starter 'ser' litt annerledes ut også. Hvordan vet dere at ingenting skjer?
     
    #2 Håvard Skjevling, 31 Mar 2015
    Sist redigert: 31 Mar 2015

Del denne siden