Usikker sjel - fat

Hei folkens,

Jeg fikk CO₂ flasken min i posten i dag og gnir meg i hendene for å begynne med fat! Har et nytt og 3 brukte corny kegs. Det jeg lurte på var hvordan jeg skulle gå frem ved å fylle alle de fatene med øl, men bare bruke et fat til tapping? Skal jeg karbonere ølet fullstendig og sette det til sides eller bare "bytte ut" oksygen med CO₂ og sette det til sides for å så karbonere det når det skal settes i bruk?

Har det noe å si om de fatene som ikke er i bruk enda blir stablet i garasjen? Der kan være noe temp. svingninge mtp vinter/sommer :) No er det aldri snakk om - grader da :)

Skal kjøre på med noen ales no før jeg skal produsere litt pils og andre godsaker og da trenger jeg boksfryseren min som ellers holder temperaturen på ølet mitt svært nøyaktig sånn jeg vil ha det :-D
 
Jeg ville karbonere ferdig og lagre faten kjølig for å forhindre at den modner videre. Men en kort stund kan du gjerne lagre ølet varm.

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
 
Du nevner oksygen. Den prøver vi å unngå. Litt CO2 i fatet før fullingen begynner og heverten helt nede i fatet hjelper der.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Jada, er klar over at oksygen skal unngås :) Det jeg mente med å bytte ut oksygen med co2 var å legge trykk på og slippe ut oksygenen gjennom ventilen på toppen av corny lokket :)

Takk for svar :) Da skal det brygges :)

Hva er idealtemp for fatene med øl som står til vent? :)
 
Tilbake
Topp