Usmak. Surt gjæringskar?

Etter å ha satt en batch med rødvin, så henger det igjen en veldig sur lukt i gjæringskaret. Mitt siste brygg var preget med en ganske stram smak (Var riktignok en karboneringstest etter 7 dager). Har kun hatt brygg jeg har vært veldig fornøyd med frem til det siste. Men det skal sies at i det siste brygget, så hadde jeg ikke plass i gjæringskapet og brukte rester av gjær som var utgått på dato. Så fare for at det er både fusel eller noe løsemiddel lignende usmak.
Men spørsmålet er egentlig, kan det "sure" gjæringskaret bidra til å sette så markant smak?
 
Ja, uten tvil. Det er flere årsaker som kan være grunnen til det, men det virker som en trolig årsak. Jeg ville prøvd å vaske gjæringskaret kraftig med krystallsoda, evt kjøpe et nytt hvis det er plastikk. I fremtiden tror jeg det er greit å bruke et kar til vin og et til øl.
 
Ja, enig! Så krystall soda kan nøytralisere karet?
Evt andre midler som kan fungere til formålet?
 
Det har jeg liggende! Kan prøve med det først. Må spannet stå med klorin en stund, eller holder det bare å vaske og skylle?
 
Tilbake
Topp