Hva kan det være i vannet, eller ikke være i vannet som gjør at ølet ikke klarner.
Jeg har tatt dette opp før men håper det er kommet mer kunnskap som kan oppklare dette.
Saken er at ølet aldri klarner, selv med klarningsmiddel, har nå en pils stående med klarningsmiddel på, etter 3 uker er det ikke ett eneste molekyl som er bunnfelt, det er mulig det vil gjøre det etter ett års tid.
Dette skjer en brygger til med samme vannforsyning så å gå inn på bryggemetoden blir komplisert og kan heller ikke være årsaken.
På sommeren kommer vannet fra ett fjellvann med lite nedskagsfelt så det er mulig det er ett oppkomm i vannet. På sommeren kommer vannet fra bekken som starter i samme fjellvann.
Pilsen jeg brygget i vinter klarnet helt til det var tomt nå i høst, så klarningstiden er sikker ett år.
Jeg har tatt dette opp før men håper det er kommet mer kunnskap som kan oppklare dette.
Saken er at ølet aldri klarner, selv med klarningsmiddel, har nå en pils stående med klarningsmiddel på, etter 3 uker er det ikke ett eneste molekyl som er bunnfelt, det er mulig det vil gjøre det etter ett års tid.
Dette skjer en brygger til med samme vannforsyning så å gå inn på bryggemetoden blir komplisert og kan heller ikke være årsaken.
På sommeren kommer vannet fra ett fjellvann med lite nedskagsfelt så det er mulig det er ett oppkomm i vannet. På sommeren kommer vannet fra bekken som starter i samme fjellvann.
Pilsen jeg brygget i vinter klarnet helt til det var tomt nå i høst, så klarningstiden er sikker ett år.