Vannmengde, skylling og slikt...

Hei.

Vi er to gode naboer som skal prøve Speidel (50L) for første gang. Vi har brygget på annet utstyr før, men denne gangen blir det altså en Speidel. Jeg har lest bruksanvisningen, og slik jeg forstår det skal jeg fylle oppi 53L vann før maltrøret og malten tas oppi.
Hvordan gjør folk det med skylling, mengde skyllevann osv.? Av de 53L jeg begynte med vil jo noe ha fordampet, og en del vil forsvinne sammen med malten, trub i bunnen, osv.
Totalt er oppskriften beregnet med 13kg malt, OG på 1.063, og koking i 90 minutter.
Nei, jeg aner ikke hvor mye Speidelen vil koke vekk på de 90 minuttene, men er jeg helt på feil vidde om jeg antar det skal skylles med ca 16L vann?
 
16 liter høres riktig ut. Rør litt forsiktig i topplaget på malten før du skyller rolig. Stopp gjerne meskingen underveis med å holde inn pil opp og pil ned, for å stoppe pumpa og røre litt i malten. Hvis du har mer malt, ville jeg brukt 14kg og heller vannet ut til og 1063 om du havner høyt.
 
Tilbake
Topp