Var dette lurt da?

Ørnegård

Norbrygg-medlem
Vi brygget en apa i kveld og skulle gjenbruke gjæren fra sist brygg. Gjæren var vasket og stod i kjøleskapet etter bunnfelling. Den overskytende væsken etter vaskingen ble ikke helt av før vi skulle gjøre det i kveld.

Men så ser vi at nesten all væsken hadde frosset ...

Etter å ha spadd ut noen cm med frossen væske og deretter noen nye cm med slush (som forøvrig smakte helt ok) kom bi ned til gjæren. Denne var altså ikke frosset, men heller ikke langt i fra ...

Den fikk stå i romtemperatur i 4-5 timer mens vi brygget og så pitchet vi.

Tåler gjæren å ha vært fryst eller nær-fryst? Blir det øl av dette?
 
Vil tro det. Har ikke gjort helt det samme men en bøtte ble nesten en eneste stor isklump i forbindelse med cc.
Karboneringen på flasker gikk helt greit selv om det var mest is i bunn av bøtta.
At det er lurt er at annet spørsmål :)
 
Tilbake
Topp