Våre første lagerøl

Sist lørdag satt vi våre to første lagerøl. En tjekkisk pilsner og en bayer.
Har satt det til gjæring på 10`C.
Vi er litt usikker på videre gang i prosessen.
Hvor lenge bør/skal det stå på første gjæring?
Bør/skal det stikkes om etter 10-14 dager og settes til andregangs gjæring slik vi gjør med ales? og på hvilken temperatur?
Hvor lenge bør det stå etter vi har flasket? og da hvilken temperatur?

på forhånd takk

"Altrals nanobryggeri" ;-)
 
Alexander Calsone skrev:
Hvor lenge bør/skal det stå på første gjæring?

Til det er ferdig utgjæret ;) Lagergjæring tar gjerne litt lengre tid pga lavere temperatur, men i løpet av 2-3 uker bør mye være gjort.

Alexander Calsone skrev:
Bør/skal det stikkes om etter 10-14 dager og settes til andregangs gjæring slik vi gjør med ales? og på hvilken temperatur?

Sekundær gjæring er i mine øyne unødvendig og kun en ekstra mulighet for infeksjon.

Alexander Calsone skrev:
Hvor lenge bør det stå etter vi har flasket? og da hvilken temperatur?

Romtemperatur i 7-10 dager, deretter så kaldt som mulig for lageringperiode.
 
Hallo,litt på siden muligens men ...er det like mye "fart" i lagergjæren som ale?? Virker litt tammere boblinga i lagergjæren!!
 
Tilbake
Topp