Hei
Jeg brygget en IPA inspirert av Nøgne Øs IPA her om dagen. Ekstrakt og steeping av noe spesialmalt. Hadde dessverre ikke hydrometer da, så jeg har ikke OG og FG og sånt. Den første flasken jeg åpnet var kjempegod - tydelig humlearoma, friskt preg, balansert sødme. Dagen etter åpnet jeg en annen flaske fra samme batch, men denne smakte ganske annerledes. Luktet hubba bubba-tyggis, var søtere og mer fruktig, men helt OK. Vi behandlet alle flaskene likt, og var nøye med vaskinga. Er det noen andre faktorer enn bakterieinfeksjon i enkelte av flaskene som kan føre til en varierende smak på forskjellige flasker av samme øl?
Jeg brygget en IPA inspirert av Nøgne Øs IPA her om dagen. Ekstrakt og steeping av noe spesialmalt. Hadde dessverre ikke hydrometer da, så jeg har ikke OG og FG og sånt. Den første flasken jeg åpnet var kjempegod - tydelig humlearoma, friskt preg, balansert sødme. Dagen etter åpnet jeg en annen flaske fra samme batch, men denne smakte ganske annerledes. Luktet hubba bubba-tyggis, var søtere og mer fruktig, men helt OK. Vi behandlet alle flaskene likt, og var nøye med vaskinga. Er det noen andre faktorer enn bakterieinfeksjon i enkelte av flaskene som kan føre til en varierende smak på forskjellige flasker av samme øl?