Første gang med lacto i kjelen, har eg fått ein berliner som har tatt av...
Lacto-starter laga på Yeast Bay Lactobacillus blend, med DME + 1 dl eplejuice (fra kartong),
sto i 7 dager i romtemp med gjærlås, til den klarna opp.
1600g Hvetemalt,
3000g Pilsmalt
220g acidulated
16g Hallertau pellets i mesk.
Meska 60 min på 63gr og varma så 78gr for skylling til 22 liter.
Etter skylling varma eg til 85 gr i 15 min for pasteurisering,
kjølte så til 38 gr og tilsatte 8 ml Lactol.
Målte med strips pH til rett under 5, OG 1.050
Pitcha starter og dekka overflaten i kjelen med clingfilm.
6 timer seinere er aktiviteten i kjelen solid! Med skum og bobling...
Så etter 20 timer måler eg 1.022 på 20gr.
Dette betyr vel at det er gjær som koser seg, på 33 grader! - se bilde.
Det lukter forsåvidt greit, litt deigete. Smaker syrlig, godt med kullsyre
Gode forslag?
Tappe over på gjæringskar og la gjære ut?
Tilsette US-05 som planlagt?
Eller dumpe det heile?
Lacto-starter laga på Yeast Bay Lactobacillus blend, med DME + 1 dl eplejuice (fra kartong),
sto i 7 dager i romtemp med gjærlås, til den klarna opp.
1600g Hvetemalt,
3000g Pilsmalt
220g acidulated
16g Hallertau pellets i mesk.
Meska 60 min på 63gr og varma så 78gr for skylling til 22 liter.
Etter skylling varma eg til 85 gr i 15 min for pasteurisering,
kjølte så til 38 gr og tilsatte 8 ml Lactol.
Målte med strips pH til rett under 5, OG 1.050
Pitcha starter og dekka overflaten i kjelen med clingfilm.
6 timer seinere er aktiviteten i kjelen solid! Med skum og bobling...
Så etter 20 timer måler eg 1.022 på 20gr.
Dette betyr vel at det er gjær som koser seg, på 33 grader! - se bilde.
Det lukter forsåvidt greit, litt deigete. Smaker syrlig, godt med kullsyre
Gode forslag?
Tappe over på gjæringskar og la gjære ut?
Tilsette US-05 som planlagt?
Eller dumpe det heile?