1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.

Voss Bryggeri Oregonian

En tråd i 'Lys ale' startet av Andrew Rathband, 19 Okt 2014.

  1. Stig Aa.

    Stig Aa.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Oj.
    Legg gjerne ut når du mener du har fått det til.
     
  2. glenn pederz

    glenn pederz
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Haugesund
    Vet ikke hvor stabil brewmate er jeg? Har jo ikke noe Whirlpool setting den, så satt det på 1min boil.
    VOSS Oreo (American Pale Ale)

    Original Gravity (OG): 1.060 (°P): 14.7
    Final Gravity (FG): 1.015 (°P): 3.8
    Alcohol (ABV): 5.89 %
    Colour (SRM): 5.5 (EBC): 10.8
    Bitterness (IBU): 45.8 (Tinseth)

    92.01% Pale Ale Malt
    4% Munich I
    4% Vienna

    0.2 g/L Northern Brewer (10.2% Alpha) @ 90 Minutes (Boil)
    0.6 g/L Cascade (7.8% Alpha) @ 10 Minutes (Boil)
    0.3 g/L Citra (13.5% Alpha) @ 10 Minutes (Boil)
    26 g/L Citra (13.5% Alpha) @ 1 Minutes (Boil)
    1.8 g/L Citra (13.5% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop)


    Single step Infusion at 66°C for 60 Minutes. Boil for 90 Minutes

    Fermented at 20°C with Safale US-05


    Recipe Generated with BrewMate
     
  3. Mattiahj

    Mattiahj
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Unødig. Selv med det mest crazy only-late hop / dobbel dry hop schedule ser jeg ikke hva man tjener på å gå over 350-400g. Pisser bort wort i trubben.

    Om du gjør en whirlpool med lokk og uten kjøling (30 min steep) så er 10min bedre for å regne IBU.
     
    Jovialsen liker dette.
  4. Aas

    Aas
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Aas Gård
    Jeg brukte 100 gr Citra på 21l batch
     
  5. Stig Aa.

    Stig Aa.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Skuff. 700 gram hørtes mye gøyere ut.
     
    Einar Michelsen, glenn pederz og Aas liker dette.
  6. Finn Johansen

    Finn Johansen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei. Noen som kan forklare meg denne situasjonen:
    Satte en Oregonian med WLP028 gjær.
    Den gjæret kraftig første uka, litt mindre aktivitet som forventet andre uka og gav rett FG på 1.014, MEN gjæren ligger fremdeles på overflaten. Intet har sunket ned og den gjærer sakte enda.
    Fikk tips om å sette dunken på et kjølig rom. Har latt den stå i 14 grader C i 4 dager til, men den gjærer enda og gjæren ligger fremdeles på topp.
    Tenker å tappe den, men har noen en ide om hvorfor gjæren ikke har tatt kvelden enda?
     
  7. Øldal

    Øldal
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Ta å rugg litt på bøtta, noen ganger henger den i skorpa i kanten på bøtta.
     
    Ole Martin liker dette.
  8. Solheim

    Solheim
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Noen som har fått bra resultat på denne etter å brygget BIAB? I så fall- hvordan løste dere dette med bitterhet og humleskjema?
     
  9. Kristian Ø

    Kristian Ø
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Er det noen som har brygget denne med WLP007?
     
  10. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Innside-info: denne kommer på boks, kanskje på polet i november.
     
    HansPB, kkittil, glenn pederz og 3 andre liker dette.
  11. Aleksander87

    Aleksander87
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    I see that the starting gravity is 1.060, and the finishing gravity is 1.014. I struggle with getting this high FG even with beer with higher OG and considerably more special malts. Is it just a matter of mashing at a higher temperature?
     
  12. steinmb

    steinmb
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Yes. You often need to tune the mash temperatur to match you local setup.
     
  13. Tom Nordstrand

    Tom Nordstrand
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Smakte denne på UNA i Bergen, og syntes den smakte fantastisk. Leker nå med tanken på å brygge den, og gjære den med WLP029. Hva tror folket? Blir ikke APA, men kan bli en fantastisk spennende øl.
     
  14. steinmb

    steinmb
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Går sikkert et fint sommerbrygge det. Har selv testbrygget denne med f.eks WLP028 og det ble veldig fint. Vanligvis bruker jeg WLP090.
     
    Tom Nordstrand liker dette.

Del denne siden