Walkendorf Amber Ale

For å konvertere fra prosenter til kilo må du også vite noe om utbyttet ditt for å nå en gitt mengde øl. Om du vet sånn ca hvor mange kilo malt du trenger for å nå en gitt OG med det sluttvolumet du ønsker kan du ta utgangspunkt i det, da vil du neppe bomme mye.
 
Hvis du vet utbyttet i bryggeoppsettet ditt kan du beregne OG med totalt 10 kg malt som utgangspunkt. Da er det enkelt å putte inn mengdene. Når du så har beregnert en OG, deler du target OG på den beregnede verdien. Svaret du da får gir deg faktoren du må gange maltmengdene med for å få den reelle mengden du trenger.

Eksempel:

For enkelhets skyld sier vi du får en OG på 1.100 når du bruker 10 kg malt. Målet er en OG på 1.064.

64/100 = 0,64. Altså ganger du alle maltmengdene med 0,64 for å få rett mengde.

Men det hele forutsetter altså at du vet utbyttet ditt i utgangspunktet (noe alle bryggere bør vite!).
 
Tak Gahr :)
Stemmer dette så til 28 liter ferdigt øl?

11g Columbus (horizon) 60 min
168g Cascade 10 min
84g Amarillo dry hop etter 8 dager?

Hvis du vet utbyttet i bryggeoppsettet ditt kan du beregne OG med totalt 10 kg malt som utgangspunkt. Da er det enkelt å putte inn mengdene. Når du så har beregnert en OG, deler du target OG på den beregnede verdien. Svaret du da får gir deg faktoren du må gange maltmengdene med for å få den reelle mengden du trenger.

Eksempel:

For enkelhets skyld sier vi du får en OG på 1.100 når du bruker 10 kg malt. Målet er en OG på 1.064.

64/100 = 0,64. Altså ganger du alle maltmengdene med 0,64 for å få rett mengde.

Men det hele forutsetter altså at du vet utbyttet ditt i utgangspunktet (noe alle bryggere bør vite!).
 
Tak Gahr :)
Stemmer dette så til 28 liter ferdigt øl?

11g Columbus (horizon) 60 min
168g Cascade 10 min
84g Amarillo dry hop etter 8 dager?
Ifølge mitt oppsett på BSfår jeg dette oppsettet (28l batch, 72% brewhouse eff):
6.09 kgPale Malt (2 Row) UK (6.0 EBC)Grain476.4 %
0.73 kgCara-Pils/Dextrine (5.0 EBC)Grain59.2 %
0.73 kgMunich Malt - 10L (25.0 EBC)Grain69.2 %
0.36 kgCaramel/Crystal Malt - 60L (120.2 EBC)Grain74.5 %
0.06 kgChocolate Malt (1175.0 EBC)Grain80.7 %
24.24 gHorizon [12.00 %] - Boil 60.0 minHop924.0 IBUs
0.61 ItemsProtafloc Tablet (Boil 15.0 mins)Fining10-
1.22 tspYeast Nutrient (Boil 15.0 mins)Other11-
163.60 gCascade [5.50 %] - Boil 10.0 minHop1227.0 IBUs
2.4 pkgSafale American (DCL/Fermentis #US-05) [50.28 ml]Yeast13-
85.22 gAmarillo [9.20 %] - Dry Hop 6.0 DaysHop140.0 IBUs
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp