Planlegger å koke sammen en belgis wit i morgen, men trenger noen innspill på mesketemp og utmesking.
Planlegger å bruke 3 kg pilsnermalt, 3 kg hvetemalt.
Tenker humle med Saaz, mulig med tillegg av Northern Brewer.
Skal bruke korianderfrø og tørka appelsinskall i tillegg.
Gjær; Wyeast 3944 Belgian wit.
Det jeg lurer på er først og fremst hva som virker som mest fornuftig mesketemp. Jeg ser noen oppskrifter opererer med mesking i ulike temperaturtrinn. Hva er eventuelt fordelen med det?
For ordens skyld; jeg brygger i en Beerbrew 30, så jeg tenker lande på et brygg på opp mot 25 liter totalt.
Hvor lenge bør mesken skylles før koking? Normalt skyller jeg en times tid. Er det hensiktsmessig for å lage Wit?
Mange takk for innspill
Planlegger å bruke 3 kg pilsnermalt, 3 kg hvetemalt.
Tenker humle med Saaz, mulig med tillegg av Northern Brewer.
Skal bruke korianderfrø og tørka appelsinskall i tillegg.
Gjær; Wyeast 3944 Belgian wit.
Det jeg lurer på er først og fremst hva som virker som mest fornuftig mesketemp. Jeg ser noen oppskrifter opererer med mesking i ulike temperaturtrinn. Hva er eventuelt fordelen med det?
For ordens skyld; jeg brygger i en Beerbrew 30, så jeg tenker lande på et brygg på opp mot 25 liter totalt.
Hvor lenge bør mesken skylles før koking? Normalt skyller jeg en times tid. Er det hensiktsmessig for å lage Wit?
Mange takk for innspill