Jeg skulle egentlig hatt "standard smoked malt", dvs. Rauchmalt, for å sette noe røykpreg på mitt juleøl. Vinogbar var utsolgt for dette, men jeg blei tilbudt "Whiskey malt" som erstatning. Jeg tenkte at dette var det samme som "peated malt", som jeg har hørt om men ikke prøvd. Jeg takket nå uansett ja til erstatningen. Når jeg smakte og lukta på malten i går synes jeg det var ganske lite røyksmak, og jeg ser nå at vinogbar har to distinkte produkter "Whiskey malt" og "peated malt".
Er det noen som har brygget med "whiskey malt" og kan si noe om graden av røyksmak den gir sammenlignet med Rauchmalt? Hvis jeg planla å bruke ca 10% rauchmalt, hvor mye whiskey malt bør jeg bruke?
Er det noen som har brygget med "whiskey malt" og kan si noe om graden av røyksmak den gir sammenlignet med Rauchmalt? Hvis jeg planla å bruke ca 10% rauchmalt, hvor mye whiskey malt bør jeg bruke?