Gahr
Norbrygg-medlem
Odland skrev:Kalk/kritt. Bruker det til å justere vannet. F.eks. til å unngå "såpesmak" når man bruker mye humle.
Ikke kalk, men kalsiumsulfat!
Odland skrev:Kalk/kritt. Bruker det til å justere vannet. F.eks. til å unngå "såpesmak" når man bruker mye humle.
GuttØrn skrev:Skal honninga i de siste 5 minuttene av meskinga? Da bør eg kanskje unngå å helle det opp i meskeposen men rett i karet?
Virker veldig spennende, men litt lite hummla for meg.
Bernts skrev:Biene forsegler cellene når honningen er moden,så den kan ha for høyt vanninnhold hvis det er en fuktig sommer slik som i år.Men jeg hadde hatt honningen i sekundærkaret evt forsiktig oppvarming slik at du beholder mest mulig smak og aroma.
bozo skrev:Har lyst til å prøve denne selv, har et tomt fat som burde fylles før elgjakta:
Har aldri prøvd å convertere fra ekstrakt til allgrain, men her er et 1. forsøk:
5 gallon 19 liter
Pale malt 2600 g 72 %
Crystal malt 120 EBC 340 g 9 %
Biscuit 50 EBC 226 g 6 %
Lys honning (sommerhonning) 450 g 12 % tilsatt 5 min før slutt
OG 1048
FG 1012
4,7 % alc
Farge 24 EBC
Preboil 23 liter
Humling
EKG (4,5) 60 min 45 gram
Fuggles (4) flameout 15 gram
tilsammen 26 IBU
Humling blir litt i uvissa, siden oppskriften både oppgir to forskjellige mengder Fuggles samt koker humla bare i deler av ferdig volum.
Gjæring men Wyeast 1968 special london ale
ved 17 grader, to uker
Kom gjerne med innspill, dette er bare et forsøk..