Da har jeg tappet Andrimne Wit på flaske, og venter i spenning!!
Gahr, hvor lenge lar du Witbieren lagre etter flaskemodning, før den er drikkeklar?
Det lukter og smaker lovende, men da dette er min første Witbier og mitt 3 brygg totalt, så har jeg ikke referansene inne på hvordan bryggene skal lukte/smake på dette stadiet i prosessen. Jeg brukte en pk. Wyesta activator 3944 , uten gjærstarter, og synes ikke det var så veldig fart i gjærlåsen. Bruker gjæringsbøtte, og nye CO₂ kan selvfølgelig ha gått ut under lokket. Men den fikk en FG på 1015 (OG 1050), så det bør være relativt godt gjæret. Har nå skjønt at det er "steget opp" i brygge erfarings prosessen å lage gjær startere, og kommer til å praktisere det i fremtiden. Siden dette er et øl med mye smak fra gjæren, er det da ekstra viktig med gjærstarter?
Det lå et tykt lag av kittaktig gjærmasse i et 3-4cm bredt belte langs kanten av bøtta, så høyt som skummet på vørteren rakk. Er dette vanlig på Wirbier??
Jon
Gahr, hvor lenge lar du Witbieren lagre etter flaskemodning, før den er drikkeklar?
Det lukter og smaker lovende, men da dette er min første Witbier og mitt 3 brygg totalt, så har jeg ikke referansene inne på hvordan bryggene skal lukte/smake på dette stadiet i prosessen. Jeg brukte en pk. Wyesta activator 3944 , uten gjærstarter, og synes ikke det var så veldig fart i gjærlåsen. Bruker gjæringsbøtte, og nye CO₂ kan selvfølgelig ha gått ut under lokket. Men den fikk en FG på 1015 (OG 1050), så det bør være relativt godt gjæret. Har nå skjønt at det er "steget opp" i brygge erfarings prosessen å lage gjær startere, og kommer til å praktisere det i fremtiden. Siden dette er et øl med mye smak fra gjæren, er det da ekstra viktig med gjærstarter?
Det lå et tykt lag av kittaktig gjærmasse i et 3-4cm bredt belte langs kanten av bøtta, så høyt som skummet på vørteren rakk. Er dette vanlig på Wirbier??
Jon