Aleksander_B
Dommer
Nylig ble det uttalt at Wyeast har bedre kölschgjær enn WLP.
De som har brygget og brygger kölsch; Vennligst gi oss deres erfaringer med disse gjærene.
Min erfaring:
Selv har jeg brygget kölsch to ganger, da med WLP ved begge anledninger. Men, begge ble dumpet.
Det første var for "tynt" og det andre smakte surt. (Ingen synlige tegn for infeksjon).
Gjæret begge ved rom-temp, som var ca 20-21grader. (Har blitt anbefalt å gjære ved 17, hadde ikke gjæringskap da)
Jeg lagret ikke mine brygg som kölsch bør, men fulgte normal "ale-prosedyre". (Noe som tydeligvis var feil).
Har planer om å brygge kölsch når jeg får min BB30, og da vil jeg ha alt på det rette for endelig å få ett godt øl!
De som har brygget og brygger kölsch; Vennligst gi oss deres erfaringer med disse gjærene.
Min erfaring:
Selv har jeg brygget kölsch to ganger, da med WLP ved begge anledninger. Men, begge ble dumpet.
Det første var for "tynt" og det andre smakte surt. (Ingen synlige tegn for infeksjon).
Gjæret begge ved rom-temp, som var ca 20-21grader. (Har blitt anbefalt å gjære ved 17, hadde ikke gjæringskap da)
Jeg lagret ikke mine brygg som kölsch bør, men fulgte normal "ale-prosedyre". (Noe som tydeligvis var feil).
Har planer om å brygge kölsch når jeg får min BB30, og da vil jeg ha alt på det rette for endelig å få ett godt øl!