Legger ut informasjon om mitt bidrag i WLP6788-konkurransen:
Date: 31 Mar 2015
Batch Size (fermenter): 20,50 l
Est Original Gravity: 1,062 SG
Measured Original Gravity: 1,068 SG
Est Final Gravity: 1,008 SG
Measured Final Gravity: 1,006 SG
Estimated Alcohol by Vol: 7,1 %
Actual Alcohol by Vol: 8,2 %
Est Mash Efficiency: 75,9 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3,600 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) Grain 1 64,3 %
1,600 kg Wheat Malt, Ger (3,9 EBC) Grain 2 28,6 %
0,400 kg Sugar, Table (Sucrose) (2,0 EBC) Sugar 3 7,1 %
25,00 g Willamette [5,50 %] - Boil 90,0 min Hop 4 16,6 IBUs
15,00 g Willamette [5,50 %] - Boil 30,0 min Hop 5 7,1 IBUs
0,50 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins) Fining 6 -
1,0 pkg Norwegian Farmhouse Ale (White Labs #WLP Yeast 7 -
Mesketemperatur var 66,5 grader. Gjærstarter på 1,8 liter. Leste i etterkant at det bare var 31,5 milliarder celler pr. rør, så da endte jeg opp med 123,5 milliarder celler (og burde hatt dobbelt så mye) i følge Beersmith.
Flaskedato var 06.05.2015, altså 36 dager på gjæringsdunken. Gjæringen ble gjort i romtemperatur; stabilt på 21-22 grader som steg til 23-24 grader under stormgjæringen. Veldig svovellukt den første uka. Jeg drøyde flaskingen pga. svovel/gummiaktig smak og aroma. Den ble borte etter ca. 3-4 uker.
Fikk høyere meskeeffektivitet enn forventet. Burde justert det med mindre sukker, men det ble ikke gjort. Det ble høy utgjæring og ganske utprega alkoholsmak. Den ble gradvis borte, men først rundt St. Hans var den vekk. Smaken er gjærprega med søtlig og litt fruktig ettersmak. Minner om belgisk gjær, men det er en egen spesiell smak som er litt vanskelig å beskrive.
Mvh, Roy