WLP833 German Bock og diacetyl

Har en Oktoberfest som står å gjærer på 10c med WLP833 German Bock på et kjølerom. Når jeg går inn i rommet lukter det som selve moderkilden til all verdens diacetyl, det intenst! :eek:

Den hadde en OG på 1.056 og er nå på ca 1.022, jeg lagde en massiv gjærstarter og den har gjæret friskt i 5 døgn.

Er det nå på tide å gi den en diacetyl rest? Tenkte jeg skulle heve temperaturen til 15c i 24 timer før jeg stikker på ferie i en drøy uke. Hva tror dere?
 
Jeg vil foreslå at du setter ølet på 15°C mens du er borte, eller etterpå. Dicetyl produseres under gjæringen, og brytes ned spesielt etter at gjæren har gått tom for sukker, så siden det er et stykke igjen av gjæringen, er det ingen hast enda.
 
God ide! Tenkte at jeg måtte få dette unnagjort før jeg dro.
Men optimal temp for WLP833 er jo 9-13c, så 15c er jo ganske close og vil sikkert ikke være problematisk på siste del av gjæringsprosessen.....?
 
Nei, det skulle gå bra. Det er først og fremst i starten av gjæringen at det er viktig å holde temperaturen nede for å unngå uønskede smaks- og aromakomponenter som estere (i lagerøl), fenoler og fuselalkoholer. Uansett ikke noe hast med diacetylrest enda, så det beste er nok å slappe av på ferie først. :)
 
Tilbake
Topp