Kona Big Wave Golden Ale

Jeg har prøvd å sette sammen en oppskrift på Big Wave, basert på forslag fra nettforum og oppskrifter på beersmith. Er ikke stø på komponering av øl, så kanskje noen kan si noe om malt og humleprofil for dette forslaget? evt også om det finnes en annen gjær som kunne funket bedre. Type råvarer, samt estimert OG og ibu skal stemme ut i fra det Kona oppgir på sine nettsider.

Boil Size: 29,02 l
Post Boil Volume: 26,52 l
Batch Size (fermenter): 23,50 l
Bottling Volume: 21,50 l
Estimated OG: 1,041 SG
Estimated Color: 9,4 EBC
Estimated IBU: 21,7 IBUs
Brewhouse Efficiency: 78,00 %
Est Mash Efficiency: 84,6 %
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3,90 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 1 94,0 %
0,25 kg Caramel/Crystal Malt - 20L (39,4 EBC) Grain 2 6,0 %
4,78 g Citra [12,00 %] - Boil 60,0 min Hop 3 6,4 IBUs
4,78 g Galaxy [14,00 %] - Boil 60,0 min Hop 4 7,5 IBUs
10,00 g Citra [12,00 %] - Boil 10,0 min Hop 5 4,9 IBUs
5,00 g Galaxy [14,00 %] - Boil 10,0 min Hop 6 2,8 IBUs
14,34 g Citra [12,00 %] - Boil 0,0 min Hop 7 0,0 IBUs
14,34 g Galaxy [14,00 %] - Boil 0,0 min Hop 8 0,0 IBUs
1,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35, Yeast 9 -
18,36 g Citra [12,00 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 10 0,0 IBUs
18,36 g Galaxy [14,00 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 11 0,0 IBUs



Total Grain Weight: 4,15 kg
----------------------------

Mash Step Add 14,45 l of water at 69,7 C 65,0 C 60 min
Mash Step Heat to 78,0 C over 15 min 78,0 C 15 min

Sparge: Batch sparge with 2 steps (5,22l, 15,51l) of 80,0 C water
us-05 ?
 
Jeg har prøvd å sette sammen en oppskrift på Big Wave, basert på forslag fra nettforum og oppskrifter på beersmith. Er ikke stø på komponering av øl, så kanskje noen kan si noe om malt og humleprofil for dette forslaget? evt også om det finnes en annen gjær som kunne funket bedre. Type råvarer, samt estimert OG og ibu skal stemme ut i fra det Kona oppgir på sine nettsider.

Boil Size: 29,02 l
Post Boil Volume: 26,52 l
Batch Size (fermenter): 23,50 l
Bottling Volume: 21,50 l
Estimated OG: 1,041 SG
Estimated Color: 9,4 EBC
Estimated IBU: 21,7 IBUs
Brewhouse Efficiency: 78,00 %
Est Mash Efficiency: 84,6 %
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3,90 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 1 94,0 %
0,25 kg Caramel/Crystal Malt - 20L (39,4 EBC) Grain 2 6,0 %
4,78 g Citra [12,00 %] - Boil 60,0 min Hop 3 6,4 IBUs
4,78 g Galaxy [14,00 %] - Boil 60,0 min Hop 4 7,5 IBUs
10,00 g Citra [12,00 %] - Boil 10,0 min Hop 5 4,9 IBUs
5,00 g Galaxy [14,00 %] - Boil 10,0 min Hop 6 2,8 IBUs
14,34 g Citra [12,00 %] - Boil 0,0 min Hop 7 0,0 IBUs
14,34 g Galaxy [14,00 %] - Boil 0,0 min Hop 8 0,0 IBUs
1,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35, Yeast 9 -
18,36 g Citra [12,00 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 10 0,0 IBUs
18,36 g Galaxy [14,00 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 11 0,0 IBUs



Total Grain Weight: 4,15 kg
----------------------------

Mash Step Add 14,45 l of water at 69,7 C 65,0 C 60 min
Mash Step Heat to 78,0 C over 15 min 78,0 C 15 min

Sparge: Batch sparge with 2 steps (5,22l, 15,51l) of 80,0 C water

Jeg brygger dette nå men etter lørdag 9/4 får jeg ikke tatt meg av ølet så da må det være fatat eller på lagringsdunk, trenger tips til tørrhumling da, eller bare kutte det ut ?
 
Jeg brygger dette nå men etter lørdag 9/4 får jeg ikke tatt meg av ølet så da må det være fatat eller på lagringsdunk, trenger tips til tørrhumling da, eller bare kutte det ut ?
Jeg ville ha brukt tørrhumle for å få skikkelig aroma. Regner med at det er helt innafor å fate den 9, hvis sg er stabil. Stormgjæring er ferdig for lengst innen da. Tørrhumle de siste to dagene, hvis tiden er knapp, kanskje? Ser at brulosophy hadde gode resultater med kort tid med tørrhumle.
 
Blir det ikke mye humlegrums med i fatet da ?

Jeg har også slurvet med lagerloggen og måtte dermed bruke Centenial i tillegg til Citraen.
 
Sist redigert:
Bruker bare flasker ja. Da jeg brygget denne testet jeg ut gelatin under cold crash, og ølet ble veldig klart.
 
Ikke helt sikker på om jeg forstår spørsmålet. Jeg kjørte CC med gelatin etter endt gjæring, og flasket etter ca to døgn. Ingen ekstra gjær etter det. Karbonerte på flaske som normalt. Funket veldig bra.
 
Forsto gjorde du og svaret fikk jeg :) (kan jo ikke vite hvordan oppsett du har :) )

Vurdere og droppe tørrhumling eller å gjøre som jeg gjorde på en SierraTorpedo, tørrhumle i 14ish dager.


Sierra Nevada Torpedo klonen ble bra, beste IPA jeg har laget, tørrhumlinge foregikk i 14 dager som oppskriften beskrev den skulle.
 
som brygger synes jeg IKKE det ble bra, Sverrel lurte på om det var infisert siden det smakte syrlig, jeg tror ikke det selv om flere kjente samme smak, smaken er ennå den samme men med lite humlearoma. Brygger ikke dette mere men kanskje dette
(jeg tilsatte mye vann for og få ned OG, det var kanskje feil og gjorde det syrlig)
Brtgger snart IPA for og blande blonden opp litt :)
 
som brygger synes jeg IKKE det ble bra, Sverrel lurte på om det var infisert siden det smakte syrlig, jeg tror ikke det selv om flere kjente samme smak, smaken er ennå den samme men med lite humlearoma. Brygger ikke dette mere men kanskje dette
(jeg tilsatte mye vann for og få ned OG, det var kanskje feil og gjorde det syrlig)
Brtgger snart IPA for og blande blonden opp litt :)

Interesant! To helt forskjellige brygg fra samme oppskrift der, altså. Er vel bare en ting å gjøre, nemlig brygge selv :)

Forstår det slik som at dere brykte US-05, ikke WLP001 som det står i oppskriften?
 
Tilbake
Topp