1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Kona Big Wave Golden Ale

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Tafsern, 3 Des 2014.

  1. Oddvar Demmo

    Oddvar Demmo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    05 ja
     
    UltimoHombre liker dette.
  2. UltimoHombre

    UltimoHombre
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Har nå brygget etter oppskriften til Sverrel, tilpasset mitt oppsett. Selve bryggingen gikk fint, men det har nå stått 14 dager i gjæringskar og utgjæringen har stoppet på 1.015.

    Ser Sverrel opererer med FG på 1.013, mens BeerSmith sier 1.008 på oppskriften når jeg har lagt den inn der.

    Spørsmålet er: skal jeg flaske i kveld eller prøve meg med å skru opp temp og snurre litt på dunken eller noe får å få gjæren til å gjære lenger ned? Eller er jeg innafor?

    I forhold til 1.013 tenker jeg at min er OK, men det er jo langt unna 1.008...

    EDIT: målte i dag (forrige måling var i går), og den er nå 1.013, så da gir vel svaret seg selv. Skrudde opp til 22 grader og lar den stå et par dager til.
     
    #62 UltimoHombre, 22 Aug 2016
    Sist redigert: 22 Aug 2016
    Ole Martin liker dette.
  3. UltimoHombre

    UltimoHombre
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    En rask oppdatering her, hvis det er noen som følger med. Har tyvsmakt på brygget etter 5 dager på flaske, og må si at det er meget vellykket! Som Sverrel sier var nok fruktigheten i aroma og smak enda mer fremtredende enn i originalen, men det gjør jo ingenting. Dette er antagelig noe som vil fade litt sakte men sikkert hvis den får stå en stund (det får den nok IKKE). Min er jo ikke ferdig karbonert ennå og har fortsatt litt sukkersødme å drasse på, men gleder meg til denne er helt ferdig. Svært lovende! Skal kjøre en sammenligning med originalen litt senere.
     
    Anders Geving, Kbrygg og BerntD liker dette.
  4. Gjaevert

    Gjaevert
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Østerås
    Velger å friske opp denne tråden i stedet for å starte en ny.

    Har tenkt til å få brygget denne nå, med utgangspunkt i oppskriften til Sverre på side 2 her.

    Men én ganske nybegynner stusser litt over at det "kun" er 4,1kg malt, men det er kanskje korrekt?

    Ser også at Bryggselv ikke har Galaxy på lager, kan det erstattes kanskje med Azacca eller er det andre bedre tips?
     
  5. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Oppskriften tar utgangspunkt i 84,6% meskeeffektivitet. Du må egentlig skalere det til din effektivitet. Hvis du ikke vet meskeeffektiviteten din ved en gitt mengde malt så bare se på noen brygg du har gjort med tilsvarende mengde malt (men ikke hveteøl), og så ser du på preboil SG'en din. Da skal du klare å treffe noenlunde innenfor.
     
    Gjaevert liker dette.
  6. Gjaevert

    Gjaevert
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Østerås
    Det gir jo veldig god mening. Har noe data jeg kan sjekke opp der, så da gjør jeg definitivt det.
    Takk!
     
  7. UltimoHombre

    UltimoHombre
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg har med hell brukt Amarillo som erstatning for Galaxy.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  8. Gjaevert

    Gjaevert
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Østerås
    Yes, da satser jeg kanskje på det.
    Får se hva Bryggselv kan trylle frem ila uken :)
    Så håper jeg denne blir så god dere lover ;)
     
  9. UltimoHombre

    UltimoHombre
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Har brygget denne en tre-fire ganger nå. Veldig god. «Alle» liker den :)


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Gjaevert liker dette.
  10. Håkon Lund

    Håkon Lund
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Er interessert i å brygge en slik ale jeg også, hvilken oppskrift bruker dere nå? Er litt mange oppskrifter på tråden så jeg går litt i surr
     
  11. Plumbo

    Plumbo
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei.

    Legger ved oppskriften jeg og en kompis komponerte ut i fra de forslagene som ligger i tråden her, samt noen andre forslag fra et forum i USA. Syns denne ble spot on av hvordan Kona på flaske smaker :) lykke til

    Kona Big Wave(Guttas Julebord 2016 Edition)
    American Pale Ale (18 B)
    [​IMG]
    Type: All Grain
    Batch Size: 45,00 l
    Boil Size: 56,46 l
    Boil Time: 90 min
    End of Boil Vol: 48,96 l
    Final Bottling Vol: 44,00 l
    Fermentation: Ale, Two Stage
    Date: 08 Oct 2016
    Brewer: Butikk i butikken hjemmebryggeri
    Asst Brewer:
    Equipment: Braumeister 50L
    Efficiency: 74,00 %
    Est Mash Efficiency: 77,3 %
    Taste Rating: 30,0
    Taste Notes:
    Ingredients
    Amt Name Type # %/IBU
    10,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 93,9 %
    0,65 kg Caramel/Crystal Malt - 20L (39,4 EBC) Grain 2 6,1 %
    15,00 g Amarillo [9,20 %] - Boil 60,0 min Hop 3 7,7 IBUs
    15,00 g Citra [12,00 %] - Boil 60,0 min Hop 4 10,0 IBUs
    2,00 tbsp Whirlfloc Tablet (Boil 15,0 mins) Fining 5 -
    20,00 g Citra [12,00 %] - Boil 10,0 min Hop 6 4,9 IBUs
    10,00 g Amarillo [9,20 %] - Boil 10,0 min Hop 7 1,9 IBUs
    30,00 g Amarillo [9,20 %] - Boil 0,0 min Hop 8 0,0 IBUs
    30,00 g Citra [12,00 %] - Boil 0,0 min Hop 9 0,0 IBUs
    2,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35,49 ml] Yeast 10 -
    44,00 g Citra [12,00 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 11 0,0 IBUs
    38,00 g Amarillo [9,20 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 12 0,0 IBUs
    Gravity, Alcohol Content and Color
    Est Original Gravity: 1,055 SG
    Est Final Gravity: 1,010 SG
    Estimated Alcohol by Vol: 5,9 %
    Bitterness: 24,5 IBUs
    Est Color: 11,9 EBC
    Measured Original Gravity: 1,044 SG
    Measured Final Gravity: 1,012 SG
    Actual Alcohol by Vol: 4,2 %
    Calories: 410,8 kcal/l
    Mash Profile
    Mash Name: BIAB, Light Body
    Sparge Water: -0,00 l
    Sparge Temperature: 75,6 C
    Adjust Temp for Equipment: TRUE
    Est Mash PH: 5,66
    Measured Mash PH: 5,20
    Total Grain Weight: 10,65 kg
    Grain Temperature: 22,2 C
    Tun Temperature: 22,2 C
    Target Mash PH: 5,20
    Mash Acid Addition:
    Sparge Acid Addition:
    Mash Steps
    Name Description Step Temperature Step Time
    Saccharification Add 63,46 l of water at 71,0 C 65,0 C 60 min
    Mash Out Add 0,01 l of water and heat to 78,0 C over 15 min 78,0 C 10 min

    Sparge: If steeping, remove grains, and prepare to boil wort
    Mash Notes: Brew in a bag method where the full boil volume is mashed within the boil vessel and then the grains are withdrawn at the end of the mash. No active sparging is required. This is a light body beer profile.
    Carbonation and Storage
    Carbonation Type: Keg
    Pressure/Weight: 0,86 bar
    Keg/Bottling Temperature: 7,2 C
    Fermentation: Ale, Two Stage
    Volumes of CO2: 2,3
    Carbonation Used: Keg with 0,86 bar
    Age for: 30,00 days
    Storage Temperature: 18,3 C
    Notes
    Satt starter på 2,5L med 2 pakker WLP001

    Brygget lørdag 08.10.16

    OG: 44

    Tørrhumlet mandag 24.10.16


    Created with BeerSmith
     
  12. Gjaevert

    Gjaevert
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Østerås
    Var det sånn at denne var enda mere fruktig enn originalen? (Håper på det)
     
  13. UltimoHombre

    UltimoHombre
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Definitivt! :)


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Gjaevert liker dette.
  14. soamann

    soamann
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Os
    Hei du skriver Dry Hop 5,0 Days Hop , skal det da tørrhumles etter 5 dager?
     
  15. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Dette er vel fra Beersmith så da skal humla ligge i, i fem dager.
     

Del denne siden