Si gjerne ifra om du har brygget denne og om resultatet ble braTakk, dette løste oppgaven med og finne en Blondeoppskrift.
Si gjerne ifra om du har brygget denne og om resultatet ble braTakk, dette løste oppgaven med og finne en Blondeoppskrift.
us-05 ?Jeg har prøvd å sette sammen en oppskrift på Big Wave, basert på forslag fra nettforum og oppskrifter på beersmith. Er ikke stø på komponering av øl, så kanskje noen kan si noe om malt og humleprofil for dette forslaget? evt også om det finnes en annen gjær som kunne funket bedre. Type råvarer, samt estimert OG og ibu skal stemme ut i fra det Kona oppgir på sine nettsider.
Boil Size: 29,02 l
Post Boil Volume: 26,52 l
Batch Size (fermenter): 23,50 l
Bottling Volume: 21,50 l
Estimated OG: 1,041 SG
Estimated Color: 9,4 EBC
Estimated IBU: 21,7 IBUs
Brewhouse Efficiency: 78,00 %
Est Mash Efficiency: 84,6 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3,90 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 1 94,0 %
0,25 kg Caramel/Crystal Malt - 20L (39,4 EBC) Grain 2 6,0 %
4,78 g Citra [12,00 %] - Boil 60,0 min Hop 3 6,4 IBUs
4,78 g Galaxy [14,00 %] - Boil 60,0 min Hop 4 7,5 IBUs
10,00 g Citra [12,00 %] - Boil 10,0 min Hop 5 4,9 IBUs
5,00 g Galaxy [14,00 %] - Boil 10,0 min Hop 6 2,8 IBUs
14,34 g Citra [12,00 %] - Boil 0,0 min Hop 7 0,0 IBUs
14,34 g Galaxy [14,00 %] - Boil 0,0 min Hop 8 0,0 IBUs
1,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35, Yeast 9 -
18,36 g Citra [12,00 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 10 0,0 IBUs
18,36 g Galaxy [14,00 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 11 0,0 IBUs
Total Grain Weight: 4,15 kg
----------------------------
Mash Step Add 14,45 l of water at 69,7 C 65,0 C 60 min
Mash Step Heat to 78,0 C over 15 min 78,0 C 15 min
Sparge: Batch sparge with 2 steps (5,22l, 15,51l) of 80,0 C water
us-05 ?
Jepp. Gjæret på 18 grader og rampet opp til 20 etter fire dager.us-05 ?
Jeg har prøvd å sette sammen en oppskrift på Big Wave, basert på forslag fra nettforum og oppskrifter på beersmith. Er ikke stø på komponering av øl, så kanskje noen kan si noe om malt og humleprofil for dette forslaget? evt også om det finnes en annen gjær som kunne funket bedre. Type råvarer, samt estimert OG og ibu skal stemme ut i fra det Kona oppgir på sine nettsider.
Boil Size: 29,02 l
Post Boil Volume: 26,52 l
Batch Size (fermenter): 23,50 l
Bottling Volume: 21,50 l
Estimated OG: 1,041 SG
Estimated Color: 9,4 EBC
Estimated IBU: 21,7 IBUs
Brewhouse Efficiency: 78,00 %
Est Mash Efficiency: 84,6 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3,90 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 1 94,0 %
0,25 kg Caramel/Crystal Malt - 20L (39,4 EBC) Grain 2 6,0 %
4,78 g Citra [12,00 %] - Boil 60,0 min Hop 3 6,4 IBUs
4,78 g Galaxy [14,00 %] - Boil 60,0 min Hop 4 7,5 IBUs
10,00 g Citra [12,00 %] - Boil 10,0 min Hop 5 4,9 IBUs
5,00 g Galaxy [14,00 %] - Boil 10,0 min Hop 6 2,8 IBUs
14,34 g Citra [12,00 %] - Boil 0,0 min Hop 7 0,0 IBUs
14,34 g Galaxy [14,00 %] - Boil 0,0 min Hop 8 0,0 IBUs
1,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35, Yeast 9 -
18,36 g Citra [12,00 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 10 0,0 IBUs
18,36 g Galaxy [14,00 %] - Dry Hop 5,0 Days Hop 11 0,0 IBUs
Total Grain Weight: 4,15 kg
----------------------------
Mash Step Add 14,45 l of water at 69,7 C 65,0 C 60 min
Mash Step Heat to 78,0 C over 15 min 78,0 C 15 min
Sparge: Batch sparge with 2 steps (5,22l, 15,51l) of 80,0 C water
Jeg ville ha brukt tørrhumle for å få skikkelig aroma. Regner med at det er helt innafor å fate den 9, hvis sg er stabil. Stormgjæring er ferdig for lengst innen da. Tørrhumle de siste to dagene, hvis tiden er knapp, kanskje? Ser at brulosophy hadde gode resultater med kort tid med tørrhumle.Jeg brygger dette nå men etter lørdag 9/4 får jeg ikke tatt meg av ølet så da må det være fatat eller på lagringsdunk, trenger tips til tørrhumling da, eller bare kutte det ut ?
Det vet jeg ikke, siden jeg ikke har fat selv. Humleposer kanskje da?Blir det ikke mye humlegrums med i fatet da ?
Jeg har også slurvet med lagerloggen og måtte dermed bruke Centenial i tillegg til Citraen.
Si gjerne ifra om du har brygget denne og om resultatet ble bra
Hvordan smakte det Sverrel?
som brygger synes jeg IKKE det ble bra, Sverrel lurte på om det var infisert siden det smakte syrlig, jeg tror ikke det selv om flere kjente samme smak, smaken er ennå den samme men med lite humlearoma. Brygger ikke dette mere men kanskje dette
(jeg tilsatte mye vann for og få ned OG, det var kanskje feil og gjorde det syrlig)
Brtgger snart IPA for og blande blonden opp litt