Oslo Mikrobryggeri - Steamer

Hei!

Skal brygge Oslo Mikrobryggeri sin Steamer med oppskrift fra Ølbrygging - fra hånd til munn.

Står i oppskriften at man skal bruke 10 gram Ringwood gjær, noe jeg syntes er rart da Ringwood er en flytende gjær.

Er ingen andre oppskrifter i boka som skriver noe om hvor mange gram gjær man skal bruke.

Noen som har peiling?
Noen som har brygget denne oppskriften og har evt andre forslag/kommentarer?
 
Ringwood er ikke den mest populære gjærtypen blandt hjemmebryggere; Kanskje fordi den er noe krevende ift. temperatur, diacetyl, og at man bruker riktig mengde.
Det er egentlig synd at den ikke brukes mer da Ringwood kan produsere fantastiske pale ales og IPAs.
Bruk Mr. Malty kalkulatoren, pass på gjæringstemp og tid, så går det nok bra.
 
810 er absolutt å foretrekke fremfor fx us 05 på steam


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Har litt tid til overs så jeg driver å fyller inn info i bryggekalenderen.
Planen er å sette en klon av OMB sin steamer fra hånd til munn-boka om en liten stund.
Er det noen som sitter med oppskriften/boka for hånden og kan legge den ut her?
Jeg har allerede notert ned én versjon, men mener å huske at det var noe som var feil med den.
 
Klarte å grave frem denne oppskriften i gamle notater.
4kg Pale malt,
125g munich,
125g crystal,
50g chocolate malt

12g nugget - 90min,
8g golding - 0min
8g liberty - 0min

WLP1187 Ringwood

Stemmer det at denne ikke er humlet med cascade? Mener å huske det ble diskutert noe rundt dette for en stund siden.
 
Tilbake
Topp