Etterfylle gjær

Hei,

Har satt en Bulletbrew mexican cerveza hvor gjæren tydeligvis ikke har overlevd 100% den varme sommeren.
Begynte på 1.046, og det har nå flatet ut på 1.022. Produsenten sier den bør komme ned til 1.008 før den er ferdig.

Har bestilt ny gjær, og lurer på om det er bare å drysse på litt, måle og litt gjær til osv? Eller skal jeg bruke hele posen med en gang?

Takk for tips!
 
Hei,

Har satt en Bulletbrew mexican cerveza hvor gjæren tydeligvis ikke har overlevd 100% den varme sommeren.
Begynte på 1.046, og det har nå flatet ut på 1.022. Produsenten sier den bør komme ned til 1.008 før den er ferdig.

Har bestilt ny gjær, og lurer på om det er bare å drysse på litt, måle og litt gjær til osv? Eller skal jeg bruke hele posen med en gang?

Takk for tips!
Det der er ikke lett. Det er ikke noe hyggelig miljø du ber gjæra starte i. En pose vil nok ikke få det til. En starter tilsatt når det gjærer som best vil kanskje få det til, men enkelt er det ikke.
 
Hei,

Har satt en Bulletbrew mexican cerveza hvor gjæren tydeligvis ikke har overlevd 100% den varme sommeren.
Begynte på 1.046, og det har nå flatet ut på 1.022. Produsenten sier den bør komme ned til 1.008 før den er ferdig.

Har bestilt ny gjær, og lurer på om det er bare å drysse på litt, måle og litt gjær til osv? Eller skal jeg bruke hele posen med en gang?

Takk for tips!

Å rehydrere i øl tror jeg er et risikabelt foretakende. Lag en "shaken, not stirred"-kultur: Du blander en liten porsjon - jeg vil tro en halvliter er nok - startervørter, ha den i ei halvannen liters (godt reingjort og desinfisert) farrisflaske eller lignende, ha i gjæren, som du nok helst skal rehydrere først, rist så grundig du kan (målet er å få så mye skum som mulig), og la det stå i ro på samme temperatur som ølet til du ser at gjæringa har kommet skikkelig i gang ("high kräusen"). Så tilsetter du dette til det ølet som har stoppa opp.

Mulig det ville holde å bare rehydrere og tilsette direkte til ølet, men jeg tror dette maksimerer sjansene for et godt resultat.

edit: Du må ikke skru korken på flaska helt til!
edit 2: Mulig du skal droppe ristinga, siden det er snakk om tørrgjær, som egentlig ikke skal trenge ekstra oksygen.
 
Å rehydrere i øl tror jeg er et risikabelt foretakende. Lag en "shaken, not stirred"-kultur: Du blander en liten porsjon - jeg vil tro en halvliter er nok - startervørter, ha den i ei halvannen liters (godt reingjort og desinfisert) farrisflaske eller lignende, ha i gjæren, som du nok helst skal rehydrere først, rist så grundig du kan (målet er å få så mye skum som mulig), og la det stå i ro på samme temperatur som ølet til du ser at gjæringa har kommet skikkelig i gang ("high kräusen"). Så tilsetter du dette til det ølet som har stoppa opp.

Mulig det ville holde å bare rehydrere og tilsette direkte til ølet, men jeg tror dette maksimerer sjansene for et godt resultat.

edit: Du må ikke skru korken på flaska helt til!


Takk for tips. Prøver dette når pakken har kommet til Molde.
 
Takk for tips. Prøver dette når pakken har kommet til Molde.

Ser du bruker en MJs-gjær. Mulig du skal riste flaska likevel. (Jeg føyde til et råd om ikke å gjøre det, men det er bare Fermentis og Lallemand som har sagt at oksygen ikke er nødvendig. Jeg er ikke så sikker på om det gjelder for gjæren til MJ.)
 
Ser du bruker en MJs-gjær. Mulig du skal riste flaska likevel. (Jeg føyde til et råd om ikke å gjøre det, men det er bare Fermentis og Lallemand som har sagt at oksygen ikke er nødvendig. Jeg er ikke så sikker på om det gjelder for gjæren til MJ.)

Takker! Jeg prøver.
 
Ser du bruker en MJs-gjær. Mulig du skal riste flaska likevel. (Jeg føyde til et råd om ikke å gjøre det, men det er bare Fermentis og Lallemand som har sagt at oksygen ikke er nødvendig. Jeg er ikke så sikker på om det gjelder for gjæren til MJ.)

Fant denne forklaringen om MJ:

While Mangrove Jack's yeasts do not require rehydration, for optimum results you are advised to rehydrate.Pour the contents of the sachet into 100ml of water at 30-35°C, with the exception of Lager yeasts, which should be poured into water at 20-25°C.Mix gently for 8-12 minutes, then add directly to the mash.
 
Tilbake
Topp