BryggePer
Norbrygg-medlem
Jeg får 119 EBC.Jeg får 104 EBC på denne i BF. Brukte du både special 2 og simpsons roasted på 1600?
Carafa Special 2 og Simpsons roasted barley har begge 1150 EBC
Jeg får 119 EBC.Jeg får 104 EBC på denne i BF. Brukte du både special 2 og simpsons roasted på 1600?
Det var jo ikke så langt unna, men skjønner ikke hvordan du lander der med 1150 på den røsta. 1600 er snittet for Simpsons roasted barley, med spenn fra 1300-1900 i følge dem. Sjokolademalten ligger rundt der daJeg får 119 EBC.
Carafa Special 2 og Simpsons roasted barley har begge 1150 EBC
Svaret er veldig enkelt. Det var det som var oppgitt hos leverandør når maltet ble bestilt og lagt inn i Beersmith.Det var jo ikke så langt unna, men skjønner ikke hvordan du lander der med 1150 på den røsta. 1600 er snittet for Simpsons roasted barley, med spenn fra 1300-1900 i følge dem. Sjokolademalten ligger rundt der da![]()
Ja, Carafa Special II ligger på 1100 hos meg. Nå føler jeg et ansvar for å avslutte avsporingen, siden problemstillingen i utgangspunktet var innspill og FG. Jeg får også 1.028 i BF med NottinghamJa, valgte ikke Simsons RB på første gang i Brewfather tidligere i dag. Er vel noen andre forskjeller som spiller inn da.
Vis vedlegget 71200
Det finnes vel en open cola under gnu-lisens. Garantert ikke identisk med coca-cola, men kanskje godt? Tror Tøyen-cola var basert på den oppskriften. De hadde vel oppskrift på flaskene sine også.Noen som har prøvd å lage Coca Cola? ChatGPT ga meg denne oppskriften, som det hadde vært artig å prøve.
Oppskriften på Coca-Cola er en av verdens best bevarte hemmeligheter, og den eksakte formelen er ikke offentlig kjent. Likevel finnes det noen oppskrifter basert på antatte ingredienser som gir en lignende smak. Her er en omtrentlig oppskrift på en hjemmelaget versjon som kan minne om Coca-Cola.
### **Ingredienser for 20 liter Cola**
#### **Hovedbase:**
- 16 liter vann
- 4 liter kullsyrevann (kan tilsettes etter koking for mer brus)
- 4 kg sukker (juster etter smak)
- 100 ml karamellfarge (E150d) for farge
- 50 g sitronsyre
#### **Essensielle oljer/smakstilsetninger:**
- 10 ml appelsinolje
- 5 ml sitronolje
- 2 ml kanelolje
- 1 ml muskatolje
- 1 ml korianderolje
- 1 ml lavendelolje
- 1 ml limeolje
#### **Annet:**
- 20 ml vaniljeekstrakt
- 5 ml koffein (valgfritt)
- 1 g fosforsyre (E338) for syrlighet
---
### **Fremgangsmåte**
1. **Lag sirupen:**
- Kok opp 16 liter vann i en stor kjele.
- Tilsett sukkeret og rør til det er helt oppløst.
- Tilsett karamellfarge og sitronsyre, og rør godt.
2. **Bland smakstilsetninger:**
- I en separat liten bolle, bland alle essensielle oljer med litt etanol eller vodka (dette hjelper med å løse dem opp jevnt i væske).
- Tilsett oljeblandingen forsiktig i sirupen og rør godt.
3. **Tilsett ekstra ingredienser:**
- Ha i vaniljeekstrakt, koffein (hvis ønsket), og fosforsyre.
- Smak til med mer sitronsyre eller sukker hvis nødvendig.
4. **Kjøl ned og karboner:**
- La blandingen avkjøles helt i kjøleskapet.
- Tilsett 4 liter kullsyrevann for en lettere karbonert drikke.
- Alternativt kan du bruke en karboneringsmaskin eller CO₂-tank for en kraftigere brus.
5. **Server og nyt!**
- Hell over is og nyt din hjemmelagde cola!
---
### **Merk**
Denne oppskriften gir en cola-lignende drikk, men vil ikke være identisk med Coca-Cola på grunn av deres hemmelige blanding av ingredienser og presise produksjonsmetoder.
Hei Per, du finner en kalkulator på brewersfriend, se linken.Skal prøve meg på en Irish Stout kalt Guinnish satt opp av Marebrygg. Hvordan karbonere jeg den når jeg skal flaske med sukker og i tilfelle hvor mye ?
I opskrifta står det Co2 volum 2,4 men hva utgjør det i gr, sukker pr liter ?
New Zealand IPA - den skall kokes neste søndag.
Noe innspill fra dere? Kanskje @Kold Brygg har noe å legge til?
Her er oppskriften og takk for hjelpen.
Nici
![]()
Droppe og ikke erstatte med noe annet?Utfra min preferanse og erfaring hadde jeg definitivt droppet Galaxy i din oppskrift.
Jeg bruker 6g per literSkal prøve meg på en Irish Stout kalt Guinnish satt opp av Marebrygg. Hvordan karbonere jeg den når jeg skal flaske med sukker og i tilfelle hvor mye ?
I opskrifta står det Co2 volum 2,4 men hva utgjør det i gr, sukker pr liter ?
Stilen pleier å bruke litt lettere NZ humler som Motueka, Riwaka, Wakuatu osvDroppe og ikke erstatte med noe annet?
Takk for tilbakemeldingen - da har jeg fått lit inspirasjon til NZ pilsner og.Beklager, ser nå du snakker om IPA. Glem alt jeg har skrevet.
Jeg ville kanskje hatt enda mer humle
Personlig er jeg litt usikker på hvor mye 10, 5 og 1 minutt stegene gir. Men det skader jo ikke å gjøre det slik heller.
Galaxy kan være litt røff i koken, tror jeg kun hadde brukt den i Whirlpool/ tørrhumle.