Om øl i mediene


Edit: Andre kilder sier at de ikke skal slutte å brygge, men at munkene skal gi opp munkelivet, og dermed mister de også trappistbetegnelsen, selv om de fortsetter å brygge som før.
 
Sist redigert:

Edit: Andre kilder sier at de ikke skal slutte å brygge, men at munkene skal gi opp munkelivet, og dermed mister de også trappistbetegnelsen, selv om de fortsetter å brygge som før.
Velger brygginga over munketilværelsen? Jeg har jo forståelse, selvsagt, men nå er ikke jeg religiøs av meg heller.
 
«Vanligvis lager man en tradisjonell pilsner med alkohol i, og så varmer man den opp under vakuum til alkoholen er fordampet, forteller han.»
Får håpe de da kjøler ned denne dampen i etterkant…
I så fall får vi håpe de har litt røykmalt i der alkoholfri ølet.
 
En av de store ølhistorikerne har gått bort.

Trist. Han var en solid autoritet på ølhistorie, og skreiv godt. Mitt eksemplar av "Beer. The Story of the Pint" er noe av det mer slitte i bokhylla. Og "Amber, gold and black" er et must for den som vil prøve å holde orden på historia til engelske øltyper.
 
Sist redigert:
Fine minneord: https://www.beervanablog.com/beervana/2025/6/2/martyn-cornell-1952-2025

Litt mer: https://wb.camra.org.uk/2025/06/03/beers-man-of-letters

Cornell døde brått bare 73 år gammel, født samme år som meg. Tankestoff:(. Han blei borte like før utgivelsen av ei ny bok: Porter and Stout: A Complete History. Den skal definitivt på plass i hylla når den blir tilgjengelig:).
Boken koster £55 på Amazon så det kan være greit å vente litt til prisen faller. Forstår ikke hvorfor den skal koste på mye. Ellers har Camra en
Fine minneord: https://www.beervanablog.com/beervana/2025/6/2/martyn-cornell-1952-2025

Litt mer: https://wb.camra.org.uk/2025/06/03/beers-man-of-letters

Cornell døde brått bare 73 år gammel, født samme år som meg. Tankestoff:(. Han blei borte like før utgivelsen av ei ny bok: Porter and Stout: A Complete History. Den skal definitivt på plass i hylla når den blir tilgjengelig:).
Boken koster £55 på Amazon så det kan være greit å vente litt til prisen faller. Ellers finnes det flere bøker som dekker samme emnet: CAMRA's Stout & Porter av Roger Prost og Clive La Pensee og Roger Prost: Classic Stout and Porter, mm.
 
Tilbake
Topp