Nylig innhold av arve.thue

  1. A

    Sterilisering i ovn, hvor varmt hvor lenge?

    Pasteurisering skjer ved ca 75°C og er regnet som desinfisering. Dermed bør det være nok å la flaskene stå et lite kvarter å ovnen.
  2. A

    Rengjøre og desinfisere cornelius-fat

    Enkleste er jo smak og lukt. Men du kan jo gå mer vitenskapelig til verks om du ønsker. Du kan jo kjøpe deg et testsett petrifilm e.l som påviser bakterier og mengde bakterier. UV lys kan brukes eller mikroskop. Men man kommer jo langt bare ved å bruke lukt og smak. Om du klarer å finne en...
  3. A

    Min hjemmebygga magnetrører

    Fantastisk.  Her snakker vi whirlpool. En real DIY sak dette her. Og morsomt at du har gått hardt inn for gjenbruk. Skulle dog ønske du kunne oppdatert tråden litt med ennå mer info for oss tettinger som må ha inn alt med teskje. Hvordan fungerer det med varmeelementet? Er det enkelt å få...
  4. A

    Beer Brew 30

    Er det noen som har konkrete planer om å kjøre Beer Brew med pumpe ála speidel bare motsatt fra topp til bunn? Noen som har laget en plan for hva som skal anskaffes av utstyr for å få alt i boks(pumpe, tempmåler, prober etc)? Og skal det kjøres noe brygge software/PID da eller kjøre med innbygd...
  5. A

    Kaustisk soda

    Sjekk på flaska. Pleier å stå blandingsforhold til forskjellig bruk. Eller produsentens hjemmeside.
  6. A

    Hjelp til valg av kjele! Haster

    Valget må du nesten ta selv :-) Men der du sier "for mye avdamping" sier jeg at det ikke nødvendigvis er et onde. Endel "rask" skal dampe bort under kok. Tror heller du skal skal vurdere hva som passer deg best utifra hyppighet på brygging, konsum/forbruk  etc. Jo større kjele jo sjeldnere...
  7. A

    Ikke lenge igjen nå til bryggedag

    Meskepose bør absolutt fungere. Har sett at noen amerikanere bruker "te-pose" i Speidelen, og da unngår de pumpe-trøbbel. Så det bør funke fint også for deg. Fant forresten selve gryta m innerkjele til 50$ men så kommer jo frakt fra USA + evt. mva.  Så prisen du ga var nok helt ok. Denne kan...
  8. A

    Ikke lenge igjen nå til bryggedag

    Hvor fant du den gryta, og hva var prisen?
  9. A

    Flasker eller fat - forslag til løsninger

    Er vel i utgangspunktet ikke noe galt med PET flasker. For lang tids lagring ville jeg dog valgt annen emballasje. Plast er ikke 100% tett over tid sies det. Men jeg ville nok selv valgt 1 løsning for flasking og holdt meg til det. Plassmangel har du jo allerede vært inne på og det er utrolig...
  10. A

    Hjelp!! Cornelius usmak!

    Om ølet var svært kaldt før det ble plassert innomhus kan det være årsaken til at usmaken var maskert. Du skrev noe om temp variasjon ned mot -1, det er nesten det eneste jeg kan tenke meg som plausibel forklaring. Men det blir jo bare gjetting uansett så lærdommen må bli ennå bedre rutiner på...
  11. A

    Hjelp!! Cornelius usmak!

    Litt merkelig at du tappet deg et glass som var helt fint i smaken og ette at ølet var kommet i hus var det usmak.  Kanskje noe bunnfall som ble virvlet opp på siste etappe inn? Kan være bismak etter gjæren som vil forsvinne etter noe lagring. Eller så er vel det mest nærliggende å tro at det...
  12. A

    Flasker eller fat - forslag til løsninger

    Uflaks med loftet da for det ville vært enkelt. Da har jeg bare ett råd igjen og det er at du oppdrar fruen bedre slik at det blir full aksept for et øleskap. Nei da tror jeg sannelig jeg hadde flasket ølet like godt som å styre med å tappe fra Cornelius over på liten keg, springe rundt i tull...
  13. A

    Det bygges bryggeri

    Hehe så du brygger kun etter mørkets frembrudd og aller helst i regnvær?
  14. A

    vaskemiddel og flaskekjøp

    Du klarer ikke slå de norske prisene på starsan og kaustisk soda, selv om du sparer på selve prisen kommer frakten fra feks USA til å gjøre at regnestykket ikke går opp. Dessuten er jo starsan utrolig drøy i bruk og du så jo selv prisen på kaustisk soda i linken min? Prisen på desinfisering er...
  15. A

    Flasker eller fat - forslag til løsninger

    For meg ville valget vært klinkende klart. Jeg velle gått for corneliusfat. Uten tvil. Den største grunnen er enkelhet. Brygger du 50L eller 55 L som enkelte gjør på Speidelen så blir det jo minst 150 flasker å korke per gang. Og for holdbarhetens skyld så bør jo øl oppbevares nedkjølt. Altså...
Tilbake
Topp