Av de du får kjøpt på polet er Lervig Rye IPA min favoritt, men kjøper gjerne To Øl Rye'ght On og Kees Double Rye IPA.
Selv brygger jeg mye med rug. Elsker den lille kryddersmaken det gir ølet.
I den oppskriften jeg brygger oftest er det ca 50% rug.
Det går greit om man er forsiktig med...
Selge kona?
Straffbart det.......
Men den koniske tanken kan være av interesse :)
Bilder og type kjøleskap og ikke minst pris for kjøleskapet ville være fint.
Typisk norsk juleøl er jo en litt mørk fyldig lager. Og som typenavnet antyder blir den lagret. De fleste lagerøl treng 3-4 måneders lagring før de er bra. Velger man å brygge en ale kan det være drikkeklart på betraktlig kortere tid, litt avhengig av type. Fasitsvar finnes med andre ord ikke...
Pleier å forsegle enden før jeg måler opp og klipper av. Virker som den jeg har forsegler bedre når den får klemt endene skikkelig sammen med vakuum. Noe som blir vanskelig om du klipper av først.
Sent fra min GT-I9295 via Tapatalk
Har aldri opplevd å trenge varmekilde i skaper. Det kan være aktuellt om man skal gjære på høyere temperatur enn det er i rommet skapet står i, noe som så langt ikke har vert en problemstilling hos meg. Skal jeg øke temperaturen stiller jeg opp ut-200 og lar skapdøra stå på gløtt til det starter...
Pleier å legge en sil i starsan før jeg plasserer den på toppen av gjæringskaret. Å bruke sil tjener til to ting, du får bort litt trub/humlerester og du får mer luft i vørteren før gjæring. Ikke dermed sagt at ekstra lufting ikke er nødvendig. Lar en luftestein ligge å bruse i gjæringskaret ett...
Etter å ha trøbla med humlerester i stigerøret/ventilen en gang og to, bruker jeg nå alltid humlepose om jeg tørrhumler med blomst. Rester fra kokingen kommer aldri så langt hos meg uansett, jeg lar vørteren gå gjennom en sil på veien fra kjele til gjæringskar. Får litt ekstra luft i vørteren...
Laget en lys ale til en grillfest (på dagtid...) med jobben i fjor, og det var ingen utprega øl-entusiaster utenom meg til stede, men alle likte denne godt.
40 liter
OG 1.044
FG 1.008
Ingredients:
------------
Amt Name Type # ...
Smaken er som baken, men jeg er veldig forsiktig med simcoe. Den tar lett over og gir etter min mening en smak som får meg til å tenke på kattepiss (selv om jeg aldri har smakt kattepiss).
Har best erfaring med å tilsette den på 0 minutt.
Til de som skal fra Oslo til festivalen på lørdagen.
Det er buss for tog grunnet arbeid som starter natt til lørdag, og det gjør reisetiden noe lenger.
Fredag er det Peter Gabriel i Oslo Spektrum, men når man først har tatt turen over fjellet passer det utmerket med ett besøk på festivalen på lørdagen. Billett er kjøpt :)
Sent from my GT-I9295 using Tapatalk
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.