Kveik.

hansbt

Norbrygg-medlem
Har fått tak i original kveik fra Voss. Dette er den originale i tørket utførelse.
Den må selvfølgelig rehydreres før bruk, enten med vørter eller sukkervann har jeg fått beskjed om.
Men bør jeg tilføre oksygen i vørteren?
De originale brukerne brukte vel neppe oksygen.
 
Har fått tak i original kveik fra Voss. Dette er den originale i tørket utførelse.
Den må selvfølgelig rehydreres før bruk, enten med vørter eller sukkervann har jeg fått beskjed om.
Men bør jeg tilføre oksygen i vørteren?
De originale brukerne brukte vel neppe oksygen.
Vanlig med «mariaue» som i praksis er en vitalitetsstarter, her tar man ut litt vørter tidlig i mesking, lar kjøle til under 40 grader og hiver flakene i, dekkes til med rent kjøkkenhåndkle.

Alternativt om man er litt mer moderne så tapper man av vørter i en erlenmeyer kolbe og lar stå å røre til man er ferdig med bryggingen og pitcher.

Men går mest sansynlig fint å bare hive flakene i gjæringskaret og.
 
Fikk beskjed om at det var best å rehydrere i vørter eller sukkervann.
Da så en også at det var liv i kveiken.
Har fått den fra pålitelig hold, så det går nok bra.
"Mariaue" hørtes greit ut.
Blir spennende.
 
Tilbake
Topp