"Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

Er det ikke også noe man taper ved å tilsette WP-humla helt i slutten av kok enn når temperaturen har fått sunket til 80 eller enda lenger ned mot «cool pooling»-temperatur?

Har hørt et argument nylig om at stoffene som skal gå inn i biotransformeringen like gjerne kan hentes fra en solid WP-himling, og at det da var viktig stoffene ikke var utsatt for for høy temperatur.
Jo, det gir nok mening. Voss bryggeri sin nydelige Oregonian har feks kun humle i WP såvidt jeg husker fra oppskriften.
 
Jeg jobber med årets utgave av Birger Eriksen og ønsker litt tilbakemeldinger.

Jeg ønsker smak og aroma av røyk, sjokolade og lakris. Samt litt av kryddernotene fra rug.

OG: 1.115
FG 1.042
IBU 100
BU: GU 0.87
ABV 11%

70% Weyermann pilsnermalt
10% Weyermann bøkerøkt malt
7% Viking rugmalt
6% Thomas Fawcett Krystal rugmalt
5% Weyermann Carafa special 2
2% Simpsons røstet malt

Jeg kunne tenkt meg at FG landet på rundt 1.030 ish og har leket meg litt med prosentandelen av basismaltet, men ender uansett på 1.042.
 
Tilbake
Topp