Tråden for dumme spørsmål.

@PetterL er ikke du en racer på surøl?
Laktol funker utmerket til finjustere pH i ferdig øl. Det som umiddelbart stikker seg ut med ChatGPT svaret over er at den forventer linjært resultat i forhold til tilsatt mengde laktol. Men pH skalaen er logaritmisk så det må mer og mer laktol til per 0,1pH fall jo surere det blir.

Juster småskala (mål nøye) og gang opp er det som blir mest korrekt.
 
Ja, det er nok derfor det virker som det er en stor dose, så da stemmer det sikkert. Tenkte ut fra meske-pH, der gir det større utslag.
Ja, jeg har - basert på erfaring - landa på at jeg trenger 1 ml laktol i 34 liter vørter for å senke pH med 0,1 ved kokestart. (Litt mer fosforsyre, som er det jeg som regel bruker.) Men da sikter jeg jo mot å komme ned på 5,2.
 
Sist redigert:
Jeg mener jeg har sett noe om hvor fort det anbefales å gå ned i temperatur under cold crash, men finner det ingen steder nå.

Hvordan er anbefalinger på dette, det er vel ikke gunstig å bare kjøre på og kjøle fra 20 til 1 grad så fort som mulig så vidt jeg husker?
 
Jeg mener jeg har sett noe om hvor fort det anbefales å gå ned i temperatur under cold crash, men finner det ingen steder nå.

Hvordan er anbefalinger på dette, det er vel ikke gunstig å bare kjøre på og kjøle fra 20 til 1 grad så fort som mulig så vidt jeg husker?
3C per 12 timer
 
Etter at jeg gikk over til gass fra småflasker (typ jula eller sånt) har jeg sliti med at det tømmes lenge før et fat er tomt. Det kan jo umulig være meninga, men jeg skjønner ikke hvor det lekker. Noen som kan gi meg et puff i riktig retning? Legger merke til at det fortsatt er litt trykk i gasslangene, men tomt i flaska. Og så jeg som hadde så innmari lyst på en øl nå...
DSC_2076.JPG
 
Etter at jeg gikk over til gass fra småflasker (typ jula eller sånt) har jeg sliti med at det tømmes lenge før et fat er tomt. Det kan jo umulig være meninga, men jeg skjønner ikke hvor det lekker. Noen som kan gi meg et puff i riktig retning? Legger merke til at det fortsatt er litt trykk i gasslangene, men tomt i flaska. Og så jeg som hadde så innmari lyst på en øl nå...
Vis vedlegget 72451
Er den veldig liten den nippelen på regulatoren i forhold til slangen? Ser ut som slangeklemma er skrudd veldig mye sammen.
 
Bytt flaske. Sett på mye trykk. Spray på starsan og se hvor det lekker.
Jeg mistenker en av de to første koblingene sett fra flaska.
 
Har opplevd det samme. Mistenker pakningen. Kanskje like greit å skru flasken fra koblingen hvis den blir stående en stund uten at den brukes.
 
Har en vørter som stormgjærer nå men absolutt ikke tegn til noe krausen på toppen. Andre som har vært borti det samme? Jeg har aldri sett det før.

Har brukt 15% flaka havre i vørteren og etter litt googling finner jeg flere like erfaringer med en del havre = null krausen.

Merkelig!
 
Har opplevd det samme. Mistenker pakningen. Kanskje like greit å skru flasken fra koblingen hvis den blir stående en stund uten at den brukes.
Pakninga inni overgangen til sånn brusmaskinflaske ser litt rufsete ut. Kanskje den bør erstattes?
 
Tenker på pakningen som går mot flasken. Den blir fort lurvete. Er den for myk kanskje?
 
Tilbake
Topp