Finn Berger
Moderator
Det er en sikker måte å sørge for oksidering påEt tips jeg leste helt i starten av bryggekarieren var å legg korken løst på flaska den første tide (hvor lenge ?) for å presse ut luften før korken klemmes på.
Det er en sikker måte å sørge for oksidering påEt tips jeg leste helt i starten av bryggekarieren var å legg korken løst på flaska den første tide (hvor lenge ?) for å presse ut luften før korken klemmes på.
Dersom man lar det være noen millimeter igjen, tviler jeg på det skaper bomber.Du må gjerne mene at flaskene vil sprenges om man fyller helt opp. Jeg kan bare gjenta at det aldri har hendt meg - og jeg har fylt mange flasker helt opp.
Ja, trur jeg ville ligget unna dem. Det ville jeg nok gjøre uansett, antakelig.Dersom man lar det være noen millimeter igjen, tviler jeg på det skaper bomber.
Nå skal det sies at Finn bruker gjenbruksflasker / bjørnunger som er tykkere og tåler mer enn engangsflasker.
Jeg tror ikke det der er problematisk. CO2 fra ølet vil muligens stige opp fra ølet og på den måten fortrenge O2 når de ligger løst på den måte. Så jeg ser egentlig på det som gunstigAltså: jeg legger korken løst på, og batch-korkemaskiner dem når alle er fylt.
Med mindre jeg misforsto, så skrev @Finn Berger akkurat i tråden om øl som ikke passer til flasking at det ikke var så lurt. Kanskje jeg skal få en AI til å forklare at det er uproblematisk og poste det som motbevisJeg tror ikke det der er problematisk. CO2 fra ølet vil muligens stige opp fra ølet og på den måten fortrenge O2 når de ligger løst på den måte. Så jeg ser egentlig på det som gunstig
Det er vel ingen produksjon av CO2 i det ølet vi flasker? Og om det var det, ville du likevel få ingress av oksygen, og gassblanding - akkurat som i en starter vi har en løs folie over. Og der er det jo virkelig heftig CO2-produksjon.Jeg tror ikke det der er problematisk. CO2 fra ølet vil muligens stige opp fra ølet og på den måten fortrenge O2 når de ligger løst på den måte. Så jeg ser egentlig på det som gunstig
Antagelig så lite at det ikke har no særlig betydning, men hvis det er en konstant produksjon av CO2 under korken vil det senke konsentrasjonen av oksygen. Gassene ville rukket å blande seg så fort, men nå er vi inne på noe vi har diskutert før som du merker ;-)Det er vel ingen produksjon av CO2 i det ølet vi flasker? Og om det var det, ville du likevel få ingress av oksygen, og gassblanding - akkurat som i en starter vi har en løs folie over. Og der er det jo virkelig heftig CO2-produksjon.
Det var noe kjent, jaAntagelig så lite at det ikke har no særlig betydning, men hvis det er en konstant produksjon av CO2 under korken vil det senke konsentrasjonen av oksygen. Gassene ville rukket å blande seg så fort, men nå er vi inne på noe vi har diskutert før som du merker ;-)
Jeg batch-korka også en gang i verden, men jeg har aldri bråkjølt. Så jeg opplevde ikke noe sånt.Jeg batch-korket tidligere når jeg flasket. Etter Cold crash, flasket jeg, og mens jeg holdt på, poppet korkene lett etterhvert som temperaturen steg og frigjorde noe co2.
Det skal lite til for o2 og co2 og blande seg.
Alt baserer seg også på likevekt.
Jeg tror ikke jeg hadde gjort det på samme måte i dag.
Nå er det mottrykk og cap on foam.
Jeg batch-korket tidligere når jeg flasket. Etter Cold crash, flasket jeg, og mens jeg holdt på, poppet korkene lett etterhvert som temperaturen steg og frigjorde noe co2.
Det skal lite til for o2 og co2 og blande seg.
Alt baserer seg også på likevekt.
Jeg tror ikke jeg hadde gjort det på samme måte i dag.
Nå er det mottrykk og cap on foam.
Usikker på om du er enig eller uenig med meg, men la meg klargjøre mitt poeng.og hvorfor tror du korken popper..
det er jo fordi konsentrasjonen av CO2 blir stor nok til at det utgjør et trykk som kan løfte korken. Konsentrasjonen O2 øker jo ikke. Den forblir konstant eller "fordrives delvis" av CO2. Jeg mener ikke at det blir O2 fritt, eller at gasser ikke blandes, men det blir mindre oksygen der
Det strømmer opp mer CO2 enn oksygen som kommer inn, derfor rekker det aldri oppnå no likevekt, det vil bare gjelde i et lukket systemDen vil trolig presse ut noe O2, men det vil også komme O2 inn (likevekt).