Erfarne hjemmebryggere,
Jeg har brygget en weissbier med 50/50 pilsner/hvete og wlp380 (og gjærstarter ihht Mr. Malty). Jeg mesket med 10 min. acid rest på 44 grader, og deretter på 65 i 75 minutter. Tilsatte også Bryggselv sin lys hvete LME for å få større batch enn meskekaret mitt tillater. Pitchet og gjæret de første to dagene på 17 grader, og lot deretter temperaturen stige til 20 grader. Det var voldsom gjæring i begynnelsen med krausen gjennom gjærlåsen, som visstnok hører med med denne gjæren, men etter de to første dagene har det vært lite aktivitet i gjærlåsen (1-2 plopp i minuttet), og det ser ut til at ting har stabilisert seg på 1.017. Det er fortsatt ett og annet plopp, men altså ingen registrerbar bevegelse i FG. Jeg hadde sett for meg at den skulle ned til ca. 1.014. Jeg skal selvsagt ikke tappe riktig ennå, men jeg tenker at aktiviteten i gjæringskaret avtok litt vel brått.
Spørsmålet er altså bør jeg være bekymret?
Jeg har brygget en weissbier med 50/50 pilsner/hvete og wlp380 (og gjærstarter ihht Mr. Malty). Jeg mesket med 10 min. acid rest på 44 grader, og deretter på 65 i 75 minutter. Tilsatte også Bryggselv sin lys hvete LME for å få større batch enn meskekaret mitt tillater. Pitchet og gjæret de første to dagene på 17 grader, og lot deretter temperaturen stige til 20 grader. Det var voldsom gjæring i begynnelsen med krausen gjennom gjærlåsen, som visstnok hører med med denne gjæren, men etter de to første dagene har det vært lite aktivitet i gjærlåsen (1-2 plopp i minuttet), og det ser ut til at ting har stabilisert seg på 1.017. Det er fortsatt ett og annet plopp, men altså ingen registrerbar bevegelse i FG. Jeg hadde sett for meg at den skulle ned til ca. 1.014. Jeg skal selvsagt ikke tappe riktig ennå, men jeg tenker at aktiviteten i gjæringskaret avtok litt vel brått.
Spørsmålet er altså bør jeg være bekymret?