Industrigigantene har alltid hatt temmelig god kontroll på ABV da det slår rett ut på bunnlinjen. De mindre bryggeriene har vel hovedsakelig hatt fokus på kvalitet. Det betyr ikke at brygg som har gjærer for langt ned kan kastes uten at dette vil få økonomiske konsekvenser.
Vil anta at småprodusenter som hovedsakelig brygger ett eller få brygg om gangen har mindre mulighet for å 'blende' øl. Dersom du har en tank på 1000 liter som har gjæret for langt ned, vil tilsetting av dextriner for å få opp sødmen 'løse' problemet. Vinmonopolet har en lang prosess for inntak av nye øl. Det vil ikke være mulig å sette ny etikett på en sterkøl og selge den til polet... og da blir sterkøl i butikk en fristende mulighet.
For meg er det utenkelig at avvik på over 1% ikke er kjent for bryggeriet. Det er rett og slett ikke mulig å ha så dårlig kontroll med en ferskvare.
Vil anta at småprodusenter som hovedsakelig brygger ett eller få brygg om gangen har mindre mulighet for å 'blende' øl. Dersom du har en tank på 1000 liter som har gjæret for langt ned, vil tilsetting av dextriner for å få opp sødmen 'løse' problemet. Vinmonopolet har en lang prosess for inntak av nye øl. Det vil ikke være mulig å sette ny etikett på en sterkøl og selge den til polet... og da blir sterkøl i butikk en fristende mulighet.
For meg er det utenkelig at avvik på over 1% ikke er kjent for bryggeriet. Det er rett og slett ikke mulig å ha så dårlig kontroll med en ferskvare.
Sist redigert: