60 prosent av butikkøl er for sterkt

Håper ikke dette var grunnen..

https://www.facebook.com/fjellbryggeriet

Fjellbryggeriet
1 hr ·
Dette vil nok komme som en overraskelse, men vi slutter med Fjellbryggeriet og legger den ute for salg. Grunnen til dette er familie. Vi har arbeidet i bryggeriet 15-18 timer daglig, mandag gjennom søndag, dette har vi gjort i flere år. Dette er ikke forenelig med det livet vi ønsker å leve med våre barn. Beslutningen kom nesten i vår, men vi fikk så mye energi fra de mange positive tilbakemeldinger at vi valgte å fortsette i håp om at arbeidet ville etter hvert bli mindre tidkrevende.
Vi ønsker å takke alle dere som har fulgt oss og støttet oss med postive tilbakemeldinger og besøk gjennom de 2 årene vi har eksistert. Det er dere som har bidratt til energien og arbeidskasiteten over lang tid.
Selv om det er vemodig å legge ned en lønnsom bedrift, gleder vi oss til framtiden der vi har mer tid til familien.
Hilsen, Margit og Aasmund
 
Håper ikke dette var grunnen..

https://www.facebook.com/fjellbryggeriet

Fjellbryggeriet
1 hr ·
Dette vil nok komme som en overraskelse, men vi slutter med Fjellbryggeriet og legger den ute for salg. Grunnen til dette er familie. Vi har arbeidet i bryggeriet 15-18 timer daglig, mandag gjennom søndag, dette har vi gjort i flere år. Dette er ikke forenelig med det livet vi ønsker å leve med våre barn. Beslutningen kom nesten i vår, men vi fikk så mye energi fra de mange positive tilbakemeldinger at vi valgte å fortsette i håp om at arbeidet ville etter hvert bli mindre tidkrevende.
Vi ønsker å takke alle dere som har fulgt oss og støttet oss med postive tilbakemeldinger og besøk gjennom de 2 årene vi har eksistert. Det er dere som har bidratt til energien og arbeidskasiteten over lang tid.
Selv om det er vemodig å legge ned en lønnsom bedrift, gleder vi oss til framtiden der vi har mer tid til familien.
Hilsen, Margit og Aasmund

Med tanke på at de nettopp har trukket en haug med øl pga for høy alkoholprosent så vil jeg ikke bli overraska om det er tunga på vektskåla.
 
Jeg frykter vi vil se flere slike nedleggelser. Ikke nødvendigvis pga av høy ABV, men pga lav inntjening og mye dugnadsarbeid.
 
Synes det ikke er så trist at de kaster inn håndkleet. Selvfølgelig kjipt for dem selv, men markedet flommer over av middelmådighet, og at useriøse aktører forsvinner er ikke at stort tap.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Mener å huske, at alkohol% stiger ca 0,5% når ølet karboniseres på flaske?


Sent from my iPad using Tapatalk
Kommer litt an på hvordan du går frem. Det er ganske lett å regne seg frem til en sukkermengde kokt i en mengde vann som basicallt utligner forkjellen (sukkeret gjærer og trekker litt opp, vannet trekker litt ned).
 
Hvis det er en lønnsom bedrift (som fjellbryggeriet skriver) som allerede har kommet seg godt inn på markedet er det jo synd å legge ned..
Ville det da ikke vært mulig å ansette folk, så man ikke trenger å jobbe døgnet rundt selv?
Eller er det så vanskelig å få tak i folk med kompetanse som setter kvalitet i høysetet?
 
Hvis det er en lønnsom bedrift (som fjellbryggeriet skriver) som allerede har kommet seg godt inn på markedet er det jo synd å legge ned..
Ville det da ikke vært mulig å ansette folk, så man ikke trenger å jobbe døgnet rundt selv?
Eller er det så vanskelig å få tak i folk med kompetanse som setter kvalitet i høysetet?
Det jobbes vel så mye på dugnad(eiere tar ikke ut lønn), at hvis de skulle ansatt noen nye som skal ha lønn, så hadde de nok gått med solid underskudd.
 
Men da er det en sannhet med modifikasjoner at bryggeriet er "en lønnsom bedrift". Folks tid er ikke verdiløs, uansett hvor mye grunder du er.
Ja, nei, det er noe der. En må jo gå ut i fra at en lønnsom bedrift også gir noe tilbake til driverne. For det er vel dog ikke slik at mikrobryggerier, som noen andre næringsmiddelprodusenter, blir subsidiert av staten... :eek:
 
En bedrift er ikke lønnsom før det er overskudd etter at alle utgifter, skatter og lønninger er betalt. Mangler noe av dette er bedriften ulønnsom.
 
Kinn har også trukket noen øl.

Har noe mere infomasjon om dette ? Det har ikke kommet noe tilbaketrekking på Kinn fra Norgesgruppen ihvertfall. Ægir Sumbel porter og Haustgule Lauv har blitt trukket tilbake og er de eneste to produktene sammen med Fjellbryggeriet som det har kommet meldig på til oss ihvertfall.
 
Den meldinga Fjellbryggeriet har lagt ut er i praksis ei konkursbegjæring, for dei har vel rekna på kor mykje avgifter som truleg må etterbetalast. I tilfellet litt synd for eigarane at bryggeriet er drive som eit DA og ikkje som eit AS...

Registrerar elles at dei nemnde Ægir-øla er borte frå min lokalbutikk, så dei er nok også innblanda i dette her.

Elles må eg seie det verkeleg er tyst om kva andre bryggeri som er råka.
 
Staten kan nok ikke beregne avgift i ettertid på bakgrunn av en privat test (med utstyr som ikke er kalibrert eller godkjent).
Helt umulig å argumentere for at alt ølet produsenten har levert til butikk har holdt samme alkoholnivå,
ville uansett vært enkelt å argumentere mot.
Ingen kommer til å få avgifts-smell av denne testen.
At mange må ta egne rutiner opp til vurdering er noe helt annet.
Klarer man ikke åholde seg innenfor lover og regler er det vel like greit å legge ned - før foretaks-straffen slår inn ;)

At relativt nye bryggerier legger ned er en del av dynamikken innenfor nye forretningsområder.
Noen tjener penger, noen tjener ikke penger, andre går rundt uten at det betaler seg for ildsjelene som står på.
Noen blir leie. Ingenting mystisk ved det.
 
Får altså se seg om etter mørkt øl

Venter spent på resultatet fra vinmonopolet
Og lurer også på hvordan det står til med mitt øl
 
Tilbake
Topp