69 døde av hjemmebrygget øl

Er vel ikkje øl i den forstand me snakker om det. Er vel ein gjæra ukokt drikk laga av lokale ingredienser


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Tviler på at det er botulisme, da må de ha latt være å gjære ølet, og hermetisert det. Rart om det er tilsatt noe giftig med vilje.

Kan kanskje være mugg som har vokst på kornet som er brukt.
 
Hvor kan man få tak i Schizosaccharomyces pombe? Gitt at det er mulig å unngå bakterieinfeksjoner, hadde det vært moro å prøve et Schizo-øl.
 
Jeg har hørt at det ikke kan leve bakterier i øl som er farlig for mennesker, kun at de kan gjøre at det smaker hoggorm. I hvilken grad stemmer dette?

Ser i gustavf's kilde at brygget det er snakk om var gjæret med "Schizosaccharomyces pombe yeast (which is not the same yeast used in European-style brewing)" Har dette noe å si?
 
The investigative team determined that flood-damaged corn flour that had begun to rot had been offered to the brewer in the mistaken belief that, while unfit for use as food, it was still suitable for use in brewing.

Har hørt om folk som har isolert gjærstammer fra tradisjonelle afrikanske øl, men ikke sett dem tilgjengelige. Merk at det ikke var denne gjæren som var årsaken.
 
Mistenker at det ikke er kokt ja. Mulig giftstoffet ikke denatuerer ved kok også? Men uansett så bruker man da ikke råttent korn når man skal lage øl...
 
Tilbake
Topp