Har vel sett det brukt det også, og også BU (brewers units) samt oe° seff...Jeg bruker nesten bestandig oe...
Er det en fordel å lage en starter av feks en pakke w34/70 i forhold til å rehydrere å pitche flere pakker for å oppnå sammme antall gjæceller, bortsett fra pris?
Er det en fordel å lage en starter av feks en pakke w34/70 i forhold til å rehydrere å pitche flere pakker for å oppnå sammme antall gjæceller, bortsett fra pris?
Virker merkelig, i alle fall når det gjelder acetaldehyd. Og hvis den ikke hadde diacetyl som fersk, er det rart om det skulle ha utvikla seg over tid.Båser liv i denne. Jeg brygget en pils til NM, 10 L med OG 1.054. Denne var veldig god som fersk og kom seg fint gjennom de innledende rundene, men falt fullstendig gjennom i finalen. Acetaldehyd og Diacetyl var tilbakemeldingene.
Jeg brukte en pose WLP830 og gjæret ved ti grader, iht WL skulle dette være tilstrekkelig med gjær, men den var veldig sen med å komme i gang.
Kan jeg anta at dette skyldes primærgjæring, eller kan det skyldes feil temperatur ved flaskekarbonering? Jeg setter flaskene i romtemp, ca 20C for karbonering. Kjedelig med slike feil som blir mer og mer tydelig jo mer et øl modnes.
Akkurat det tviler jeg påDommerne kan jo ha tatt feil.
Jeg har faktisk dømt sjøl i år - bare en flight, riktignok, for det kom så mye i veien. Og jeg ville ikke drømme om å bli opprørt om noen antyda at jeg kunne ha tatt feilAkkurat det tviler jeg på
Jeg har jo drukket den selv underveis ogsåMen jeg skal ikke beskrive det som acetaldehyd og DMS for så god på usmakelig er jeg ikke, men noe er feil.
Her var alle dommerne svært samstemte og det stemmer godt med egne erfaringer og tilbakemeldingene bla fra hun jeg bor med - som på ingen måte gidder å legge noe særlig diplomati i sine tilbakemeldinger på noe som helst som har med denne hobbyen å gjøreJeg har faktisk dømt sjøl i år - bare en flight, riktignok, for det kom så mye i veien. Og jeg ville ikke drømme om å bli opprørt om noen antyda at jeg kunne ha tatt feil.
Men jeg gjorde så godt jeg kunne, og det får ingen lov til å betvile.
Tidvis kan fersk/ung pils smake nydelig, men etter en stund går den gjennom en transformasjon. Den smaker flott igjen når den er ferdig med denne.Her var alle dommerne svært samstemte og det stemmer godt med egne erfaringer og tilbakemeldingene bla fra hun jeg bor med - som på ingen måte gidder å legge noe særlig diplomati i sine tilbakemeldinger på noe som helst som har med denne hobbyen å gjøre
Men tilbake til spørsmålet, er det sannsynlig at dette kan stamme fra karboneringstemperaturen eller skal jeg bare legge den tanken bak meg? Hvilken temperatur bruker dere når dere flaskekarbonerer med lagergjær?
Jeg mener å huske en samletest fra Holmentoppen for en stund siden hvor også «alle» smakte bra som ferske men hvor usmakene kom frem etter en periode med lagring…
Jeg har alltid en temmelig lang diacetylrest, ofte i så mye som 20 grader. Det er mest i håp om å bli kvitt mest mulig H2O. Så hverken diacetyl eller acetaldehyd har noen særlig sjanse - og det blir ikke produsert under karboneringa, som foregår i romtemperatur. Så jeg har vondt for å tru at forklaringa ligger der.Her var alle dommerne svært samstemte og det stemmer godt med egne erfaringer og tilbakemeldingene bla fra hun jeg bor med - som på ingen måte gidder å legge noe særlig diplomati i sine tilbakemeldinger på noe som helst som har med denne hobbyen å gjøre
Men tilbake til spørsmålet, er det sannsynlig at dette kan stamme fra karboneringstemperaturen eller skal jeg bare legge den tanken bak meg? Hvilken temperatur bruker dere når dere flaskekarbonerer med lagergjær?
Jeg mener å huske en samletest fra Holmentoppen for en stund siden hvor også «alle» smakte bra som ferske men hvor usmakene kom frem etter en periode med lagring…
Så jeg får spare et par flasker til neste år?Tidvis kan fersk/ung pils smake nydelig, men etter en stund går den gjennom en transformasjon. Den smaker flott igjen når den er ferdig med denne.
Ikke sikkert dette gjelder her, men det er verd å holde den kaldt i en til to mnd før den eventuelt går i det store porselens-glasset
Dette skjønte jeg ikke.Jeg har alltid en temmelig lang diacetylrest, ofte i så mye som 20 grader. Det er mest i håp om å bli kvitt mest mulig H2O.
Jeg har alltid en temmelig lang diacetylrest,
Han mente nok H2S / SvovelDette skjønte jeg ikke.
Det høres logisk ut. Takk! Jeg skjønte det måtte være noe sånt, men jeg brygger så sjelden at jeg ikke lenger ser det som var helt logisk for meg da jeg var mer inne i det. Irriterende hvor mye man glemmer.Han mente nok H2S / Svovel