Brygget en Cierra Nevada clone i helgen, og byttet da fra melkesyre 80% til fosforsyre 75% fra Pettit. Jeg har brygget denne noen ganger før og har oppskrift i Brewfather. Brevfather regner ut 3,5 ml melkesyre 80% for å få pH ned til 5,3 (4,75 kg malt) og det stemmer alltid når jeg kontrollmåler. Når jeg nå legger inn fosforsyre 75% så vil Bewfather bare ha 2,2 ml av denne, jeg stoler på programmet og kjører igang. Under brygging så målte jeg pH på 5,56 med denne mengden, så jeg endte opp med å tilføre nesten 3 ml til for å komme ned til en pH på 5,3.
Jeg har jo alltid truffet veldig nære med verdiene fra Brewfather, så da begynner jeg å lure på hva som skjedde her, er Milwaukee pH meteret mitt ute å kjøre osv,
Så til spørsmål, har noen av dere erfaring av at dere bruker mindre syremengde med fosforsyre kontra melkesyre?