Hei,
Jeg har planer om å brygge en blonde ale ganske så snart. Ønsker en lett og forfriskende sommerale som kan drikkes av de fleste. Hadde i utgangspunktet tenkt å bruke kun pilsner malt og hvete men pga. jeg også ønsker OG på under 1045 tenkte jeg at det var nødvendig med litt ekstra malttyper, så den ikke bare blir en litt for tynn/dårlig pilsnerkopi.
Planen er å bruke melanoidin og biscuit malt. Men jeg usikker på hvilke mengdene jeg skal gå for. Er 1 og 2 % av hhv. melanoidin og biscuit malt for lite?
Kunne også trenge en tilbakemelding på mengden av humle.
Volume: 23 liters
OG: 1042
FG: 1010
Alcohol: 4.2 % by vol.
Colour: 7 EBC (Pale yellow)
Bitterness: 21 IBU
BU/GU: 0.5
Fermentables
Pilsner Malt 3 EBC 3690 g 82 %
Flaked Wheat 3 EBC 675 g 15 %
Melanoidin Malt 80 EBC 45 g 1 %
Biscuit Malt 50 EBC 90 g 2 %
Hops
Nelson Sauvin 12% alpha 10 g 60 minutes
Tettnanger 4.7% alpha 20 g 15 minutes
Nelson Sauvin 12% alpha 10 g 5 minutes
Nelson Sauvin 12% alpha 10 g dry hopped
Fermentation
Yeast: Safale US-05
Jeg har planer om å brygge en blonde ale ganske så snart. Ønsker en lett og forfriskende sommerale som kan drikkes av de fleste. Hadde i utgangspunktet tenkt å bruke kun pilsner malt og hvete men pga. jeg også ønsker OG på under 1045 tenkte jeg at det var nødvendig med litt ekstra malttyper, så den ikke bare blir en litt for tynn/dårlig pilsnerkopi.
Planen er å bruke melanoidin og biscuit malt. Men jeg usikker på hvilke mengdene jeg skal gå for. Er 1 og 2 % av hhv. melanoidin og biscuit malt for lite?
Kunne også trenge en tilbakemelding på mengden av humle.
Volume: 23 liters
OG: 1042
FG: 1010
Alcohol: 4.2 % by vol.
Colour: 7 EBC (Pale yellow)
Bitterness: 21 IBU
BU/GU: 0.5
Fermentables
Pilsner Malt 3 EBC 3690 g 82 %
Flaked Wheat 3 EBC 675 g 15 %
Melanoidin Malt 80 EBC 45 g 1 %
Biscuit Malt 50 EBC 90 g 2 %
Hops
Nelson Sauvin 12% alpha 10 g 60 minutes
Tettnanger 4.7% alpha 20 g 15 minutes
Nelson Sauvin 12% alpha 10 g 5 minutes
Nelson Sauvin 12% alpha 10 g dry hopped
Fermentation
Yeast: Safale US-05