Amerikansk pale ale

Stenumgard

Norbrygg-medlem
Hei.

Noen som har en god amerikansk pale ale som de vil dele? Har 100 gram med Chinook og Cascade, samt US-05, så vil helst bruke dette.
Tenker å brygge rundt 20 liter.


- Victor
 
F.eks :

EBC 11
IBU 38
92% pale
8% Carapils
68 grader i 60 minutt
90 minutt kok
1 gr/l Chinook - 60 min
1 gr/l Cascade - 30 min
2 gr/l Cascade - 5 min
2 gr/l Cascade - tørrhumling
 
Her er et forslag til en jeg har vurdert å prøve selv:

American Pale Chinook Cascade test
Added By: SundbØL
Method: BIAB
Style: American Pale Ale
Boil Time: 60 min
Batch Size: 20 liters (fermentor volume)
Boil Size: 23 liters
Boil Gravity: 1.052 (recipe based estimate)
Efficiency: 71% (brew house)
Source: SundbØL

Original Gravity:
1.060
Final Gravity:
1.014
ABV (standard):
6.01%
IBU (tinseth):
34.91
SRM (morey):
7.35




Fermentables
AmountFermentablePPG°LBill %
4.5 kgAmerican - Pale 2-Row371.881.8%
0.5 kgGerman - Vienna3749.1%
0.3 kgBelgian - Caramel Pils3485.5%
0.2 kgAmerican - Caramel / Crystal 60L34603.6%
5.5 kgTotal
Hops
AmountVarietyTypeAAUseTimeIBU
10 gChinookPellet13Boil60 min16.19
15 gCascadePellet7Boil15 min6.49
20 gCascadePellet7Boil5 min3.48
25 gCascadePellet7Whirlpool at 80 °C30 min8.75
20 gCascadePellet7Dry Hop10 days
Show Summary View

Mash Guidelines
26 L Infusion 68 C 60 min
4 L Sparge 76 C

Yeast
White Labs - California Ale Yeast WLP001
Attenuation (avg):
76.5%
Flocculation:
Medium
Optimum Temp:
20 - 22.8 °C
Fermentation Temp:
20 °C
Pitch Rate:
0.5 (M cells / ml / ° P)
147 B cells required
 
Det er smak og behag, men jeg liker standard APA aller best når man benytter munich istedenfor crystalmalt typer. I boka "Brewing Classic Styles" forklarer Jamil ganske bra og har to forskjellige oppskrifter: En APA med munich og en med caramel.
 
Det er smak og behag, men jeg liker standard APA aller best når man benytter munich istedenfor crystalmalt typer. I boka "Brewing Classic Styles" forklarer Jamil ganske bra og har to forskjellige oppskrifter: En APA med munich og en med caramel.

Brygget akkurat den oppskriften (uten crystal) for kort tid siden. Anbefales!
 
Tilbake
Topp