Hei,
Jeg satt mitt første øl i går, en Lervig Lucky Jack. Som vanlig når jeg prøver noe nytt så tok alt mye lenger tid enn forventet og jeg startet gjæringen (vørter holdt ca. 18C) klokken 23.15 i går kveld. Vinballongen har inntill nå stått i et rom som holdt 22C, men er nå flyttet til et rom som holder ca. 17C.
I dag morges var ikke gjæringen kommet ordentlig i gang men kl. 17.00 og utover (jobber, så sjekket ikke midt på dagen) så er det ordentlig futt i gjærlåsen. Dvs. det plopper kontiuerlig.
Det står i oppskriften at gjæringen skal foregå mellom 18 og 21C. Vil den "høye" temperaturen i begynnelsen kunne redusere kvaliteten på ølet? Burde jeg evt. ha gjort noe for å kjøle ned løsningen før jeg satt den kaldere?
Jeg satt mitt første øl i går, en Lervig Lucky Jack. Som vanlig når jeg prøver noe nytt så tok alt mye lenger tid enn forventet og jeg startet gjæringen (vørter holdt ca. 18C) klokken 23.15 i går kveld. Vinballongen har inntill nå stått i et rom som holdt 22C, men er nå flyttet til et rom som holder ca. 17C.
I dag morges var ikke gjæringen kommet ordentlig i gang men kl. 17.00 og utover (jobber, så sjekket ikke midt på dagen) så er det ordentlig futt i gjærlåsen. Dvs. det plopper kontiuerlig.
Det står i oppskriften at gjæringen skal foregå mellom 18 og 21C. Vil den "høye" temperaturen i begynnelsen kunne redusere kvaliteten på ølet? Burde jeg evt. ha gjort noe for å kjøle ned løsningen før jeg satt den kaldere?