ASIBA / CDA / ABA / svart IPA

Mener å ha sett at det er en fordel å finknuse den om den skal i på slutten av meskingen. Men vi tilsetter alltid sammen med resten av malten og mesker hele veien når vi brygger ASiBA, og mener resultatet blir veldig bra. Så lenge du bruker carafa special blir fet ikke så mye brentsmak.
 
olavgn skrev:
Brukte 250 g til 27 liter, så mindre carafa per liter enn deg. Brukte carafa special 3 dog, men burde ikke gi stor forskjell. Vil prøve rett i mesken neste gang jeg prøver på noe slikt. Ifølge Beersmith skulle det være rundt 55 EBC, noe jeg tviler på at det er.
55 ebc er ikke så veldig mørkt.
skal du ha den svarte fargen må du over 70 ebc
 
Hadde laga ein Irish Red tidligere som blei på mellom 30 og 40 EBC, og den blei nesten svart, asibaen blei mye lysere enn denne. Så jeg tror egentlig asibaen hadde vært så mørk som ønsket om jeg hadde tilsatt carafaen riktigere.
 
Tipper du heller har blandet sammen EBC og Lovibond på red alen din.

Red.: Eller kanskje helst blandet sammen EBC og °L på spesialmalten. 30 °L skal være svart som en stout, men 30 EBC er mer som en vanlig norsk bayer.
 
Tilbake
Topp