AudunWS
Dommer
Sitter og planlegger neste brygg, en IPA Humlebombe. Mitt første brygg var en IPA på ekstrakt, nå ønsker jeg å teste med den nye kjøleboksen jeg fikk i bursdagsgave Det skal være en IPA med masse humle, ser da på oppskriftene at bitterheten blir skyhøy. Men skal man ta mest høyde for å treffe på humla som er med i 60 min?
Foreløpig ser det slik ut: (Kun humle på "C", derav navnet...)
Føler jeg legger meg klar til hugg, min første oppskrift
Bare C IPA
Volume: 23 liters
OG: 1075
FG:
Alcohol: 7.5 % by vol.
Colour: 16 EBC (Amber)
Bitterness: 115 IBU
BU/GU: 1.53
Fermentables
Maris Otter Pale Malt 6300 grammes
Munich Malt 20 EBC 500 grammes
Wheat Malt 200 grammes
Cara Crystal 120 EBC 200 grammes
Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.
Hops
Columbus 16% alpha 70 grammes 60 minutes
Citra 11% alpha 50 grammes 15 minutes
Cascade 6.5% alpha 50 grammes 15 minutes
Cascade 6.5% alpha 100 grammes 1 minutes
Cascade 6.5% alpha 100 grammes dry hopped
Fermentation
Yeast: WLP001 California Ale
Foreløpig ser det slik ut: (Kun humle på "C", derav navnet...)
Føler jeg legger meg klar til hugg, min første oppskrift
Bare C IPA
Volume: 23 liters
OG: 1075
FG:
Alcohol: 7.5 % by vol.
Colour: 16 EBC (Amber)
Bitterness: 115 IBU
BU/GU: 1.53
Fermentables
Maris Otter Pale Malt 6300 grammes
Munich Malt 20 EBC 500 grammes
Wheat Malt 200 grammes
Cara Crystal 120 EBC 200 grammes
Mash schedule: xx degrees for nn minutes, yy degrees for mm minutes.
Hops
Columbus 16% alpha 70 grammes 60 minutes
Citra 11% alpha 50 grammes 15 minutes
Cascade 6.5% alpha 50 grammes 15 minutes
Cascade 6.5% alpha 100 grammes 1 minutes
Cascade 6.5% alpha 100 grammes dry hopped
Fermentation
Yeast: WLP001 California Ale