Jeg håper å ha knekt koden nå, dette tipset fra
@Steinar Huneide hjalp med å holde jevn temperatur. Legger inn svaret her siden det hjalp meg.
Det gjør den nok, siden bunn av maltrør sitter over varmekilden. Men straks man fyller over bunnrista med malt så starter problemene.. Når du så etter innmesk har 65C på sensor i bunn ved varmelementet, så tapes noen grader i slanger, pumpe, stålrøret på utsiden av kjelen, og dysa på innsida av lokket. Jeg fant ut at best practice med denne typen maskin, var å regne ut strike temp, pøse inn malten relativt raskt og røre ut klumper. Liggeunderlag rundt kjelen, og noe isolering over lokket er og viktig. Bruk en hettejakke, arbeidsjakke, noe gammalt plagg man ikke bryr seg om. Med dette tapte jeg under 1C i mesken i kjelen på 60 minutter. Batchene på BB30A blei da langt mer stabilt resultat på. Eneste sirkulering var røring. God innmesk, og så rørte jeg også ti minutter før skylling.
Min praksis nå vil være, takket vært god hjelp fra alle som har bidratt.
1. Finne innmesktemperatur stille maskin inn på dette, ved tilsetning av korn synker temperaturen til ønsket mesketemperatur. (Brewfather hjelper meg med det, men andre online programmer har samme funksjon.). Rør raskt og kraftig kornet inn i vannet. Sjekk temperatur.
2. Fest ett liggeunderlag eller annen isolasjon rundt maskinen (dette bør gjøres før punkt 1), legg en tykk arbeidsjakke eller lignende over lokket. Rør 2-3 ganger i løpet av mesketiden.
3. Ingen utmesk er nødvendig, jeg rører godt ved meskeslutt, og lar mesken hvile 10-15 minutter før røret heves. Maskinen er nå i utmeskmodus og temperaturen stiger, jeg lar den bare stige uten å tenke på om temperaturen når 78 grader før jeg hever røret. Jeg bruker
ikke pumpa noen ganger under meskingen.
4. Skylling. Flere måter er mulige (se gjennom tråden). Jeg lar det renne helt av før jeg tilsetter nytt vann.