Har en del beerking ølfat som bare står å tar plass. Byttes bort mot noen gode øl. Har iværtfall 5 fat. Ble vasket før de ble satt til lagring, men dette er for et par år siden. Bør vaskes på nytt. Sendes ikke. Befinner seg på Melhus..
Cask er vel det man bruker til "real ale". Ganske spesielle greier hvor man lager hull i korken med hammer og splint, og så pumper ølet opp med en "beer engine". Usikker på hvor praktisk det er for hjemmebryggere, men så at Odland la ut et bilde av en cask i denne tråden: https://forum.norbrygg.no/threads/deilige-bilder.11772/page-61#post-299240
Skjønner ikke helt greia.. Er det ikke lagring som er et poeng med cask? Sjekket ut linken, men skjønner lite videre enn det at det er ei metall-tønne.
Cask ale er øl som har sekundær gjæring i tanken, modnes der og serveres naturlig karbonert uten eksternt CO2 trykk. Tappes enten ved håndpumpe eller tyngdekraften ufiltrert og upasteurisert.
Egentlig ganske lik prosess som vanlig flasking og naturlig karbonering forutsatt at du ikke bruker karboneringssukker og flasker 4-6 SG poeng før FG
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.