Jeg pleier å brygge BB med ca 2/3 pilsmalt og 1/3 vienna malt. Synes det gir en mer spennede og definert maltkarakter. Jeg innbiller meg at bare pale ale kanskje tipper over på det litt for kjeksaktige, men har aldri forsøktHvordan merkes forskjellen på å bruke pale eller pils som basemalt i en Blonde? Kan f.eks en belgisk blonde være brygget på pale malt?
Den vart konsumert. Ein kamerat av meg som stort sett ikkje har likt noko som er mildare enn APA eller lysare enn Stout likte den godt og hjalp meg med å bli av med den (eg har enno ikkje fått han til å akseptera at mine såkalte Kölsch er noko - uansett kva eg tørrhumlar dei med).
Men blonden var kanskje ikkje min favoritt akkurat. Men belgisk smak var det jo.
Ikkje nokon usmakar såvidt eg la merke til - er lite plaga med usmak. Men eg likar ikkje så godt øl som er alkoholsterke og foretrekk nok heller Kölsch, APA/IPA og Stout. Og pilsner - men der har eg så langt halde meg til industrielt kjøpeøl (fysj..)