Du har rett: "Vi har dessverre ingen informasjon om ordet 'sleikjestaur' i nynorskdatabasen." http://www.nob-ordbok.uio.no/perl/o...maal=5&ant_nynorsk=5&nynorsk=+&ordbok=nynorskHehe.. Enkelte snakkar omtrent som dei skriv. Men point taken eg er også veldig glad i nynorsk, men prøvar å for-norske meg på forum.. Er vel svært få som veit kva en sleikje staur er for noko
Ikkje om rauvvippe heller?
Sent fra min D6603 via Tapatalk
Vi har dessverre ingen informasjon om ordet 'Tørrhoppa' i nynorskdatabasen.
Si meg, hvorfor bruker vi Universitetet i Oslo som rettesnor for korrekt nynorsk?
Sendt via Tapatalk
Dette var gøyt, men ofseleg "off topic" som ein brukar seie.Vi gjer ikkje det, vi brukar Språkrådet. Ordlista der er eit samarbeid mellom Språkrådet og UiO - som jo har monaleg med kompetanse på feltet.
Men det finst jo andre ordlister, om det er det du meiner. Det står alle fritt å lage si eiga, om dei vil. Men offentleg språkbruk må rette seg etter den norma som Språkrådet har utforma.
Dette var gøyt, men ofseleg "off topic" som ein brukar seie.
Edit: ☺
Sendt via Tapatalk
Jeg pleier alltid å øke temperaturen gradvis mot slutten av stormgjæringen og i dagene etter. Innbiller meg at det gir gode forhold for avslutning og "opprydning".
Selv om man har temperaturkontroll tror jeg temperaturen midt i karet under stormgjæring vil være litt høyere enn på utsiden, hvor de fleste måler. Temperaturen vil dermed få et lite fall mot slutten av stormgjæringen etter hvert som varmeproduksjonen avtar. Dette kan motvirkes ved en forsiktig økning i denne perioden.
Når det er sagt tror jeg ikke dette betyr så mye at det er noe jeg stresser med.
Bedre sent enn aldri @Erlendso
Jeg brygget den i oktober, oppskriften endte slik:
Original Gravity: 1.058
Final Gravity: 1.011
ABV (standard): 6.21%
IBU (tinseth): 26.18
SRM (ebcmorey): 9.52
FERMENTABLES:
4.5 kg - German - Pilsner (84.9%)
0.2 kg - German - Wheat Malt (3.8%)
0.15 kg - Belgian - Aromatic (2.8%)
0.45 kg - Cane Sugar (8.5%)
HOPS:
13 g - Magnum, Type: Pellet, AA: 13.4, Use: Boil for 60 min, IBU: 23.82
15 g - Tettnanger, Type: Pellet, AA: 2.1, Use: Boil for 15 min, IBU: 2.14
18 g - Tettnanger, Type: Pellet, AA: 2.1, Use: Boil for 1 min, IBU: 0.22
MASH GUIDELINES:
1) Temperature, Temp: 66 C, Time: 60 min
YEAST:
White Labs - Trappist Ale Yeast WLP500
Glemte å ha i sukker under kok, så tilsatte det når stormen hadde lagt seg. Attenuasjonen endte på 86%. Smaksmessig er jeg meget fornøyd, syns den ble veldig typeriktig i smaken, og har høstet skryt fra bryggerkollega med nese for belgisk, så alt i alt godt fornøyd. Med estimerte 7% er det ikke akkurat mengdeøl dog...