Har nå fått smakt skikkelig på mitt første brygg, som er en american IPA "gahr edition."
Men føler den har en veldig besk tone, kan det være at det er for mye gjær igjen i ølet? Jeg har latt det stått i kjøleskap i 4-5 dager, men det er ikke mye gjærkake på bunnen, dog er kullsyre nivået fint.
Skal sies at øllet ble ganske søtt, da det ikke gjæret lengre ned enn til 1020 (fra 1060), så jeg hadde dårlig utbytte under meskinga + dårlig utgjæring (tror jeg har brukt for lite gjær)
Så er det mest sannsynlig gjæren som gir den beske smaken, eller er det andre velkjente problem?
Men føler den har en veldig besk tone, kan det være at det er for mye gjær igjen i ølet? Jeg har latt det stått i kjøleskap i 4-5 dager, men det er ikke mye gjærkake på bunnen, dog er kullsyre nivået fint.
Skal sies at øllet ble ganske søtt, da det ikke gjæret lengre ned enn til 1020 (fra 1060), så jeg hadde dårlig utbytte under meskinga + dårlig utgjæring (tror jeg har brukt for lite gjær)
Så er det mest sannsynlig gjæren som gir den beske smaken, eller er det andre velkjente problem?